Merítés

Megjelent: 2016. február 7. | Szerző: Varga Tamás

0

FamilySearch bemutató, interaktív Google könyvek, óriási e-könyv olvasó

Találjuk meg távoli rokonainkat a FamilySearch segítségével, interaktív könyvek a Google-tól, óriási e-könyv olvasót mutat be az Onyx.

FamilySearch bemutató

A szeretlekmagyarorszag.hu-n jelent meg egy bemutató a FamilySearch nevű weboldalról, amely családfák készítésében és távoli rokonok felkutatásában nyújt segítséget. Az oldal adatbázisa a világ minden tájáról tartalmaz születési anyakönyvi kivonatokat, valamint egyéb elhalálozási és házasságkötéssel kapcsolatos dokumentumokat. A Magyarországről szóló információkat az Országos Levéltár biztosította. Az ezekből kinyerhető adatokban lehet keresni a felhasználóknak, ráadásul az oldalon komplett családfákat is készítthetünk, és ha más regisztrált tagokkal van egyezés ezekben, akkor arról értesítést is kapunk. (link)

Futurisztikus könyveket készít a Google

Az Origón olvashatunk a Google új fejlesztéséről, mely interaktív digitális könyvek létrehozását helyezi középpontba. A cég jelenleg két ilyen alkalmazás-könyvet tett elérhetővé az Editions at Play áruházon keresztül, ezek több interaktív játék mellett a Google Street View szolgáltatást is bevonják az olvasási élménybe, vagy éppen a különböző szereplők nézőpontjából ismerhetjük meg a történetet. Természetesen az ötlet maga nem új, már számtalan hasonló kiadvány volt elérhető eddig is, azonban a Google most egy teljes áruházat és üzleti szisztémát fog kialakítani az ilyen játék-könyvek köré. (link)

Az Amazon 3–400 saját könyvesboltot szeretne

A Könyves Blogon olvastuk a hírt, amelyben arról írnak hogy egyes elemzők szerint az Amazon még több fizikai könyvesbolt alapítását tervezi a Seattle-ben már tavaly év végén megnyitott mellett. Hivatalosan meg nem erősített információk szerint a cég további 3–400 Amazon Books üzlet létrehozását tervezi, így pedig az egyik legnagyobb hagyományos könyvkereskedés lenne az Egyesült Államokban. Ezzel a lépéssel az óriásvállalat gyakorlatilag arra a piacra lépne be, amely ellen egész eddig alternatívát nyújtott a vásárlóknak. (link)

Hamarosan megjelenik a 13 hüvelykes Onyx e-könyv olvasó

A The Digital Reader számolt be arról, hogy márciusban várható a 13,3 hüvelykes megjelenítővel rendelkező Onyx Boox Max megjelenése. A hatalmas e-ink kijelzővel ellátott e-könyv olvasót elsősorban nagyméretű PDF dokumetumokhoz és képfájlokhoz (például különböző tervrajzokhoz) ajánlja a gyártó, így kategóriájában különösen erős belsővel fog rendelkezni. Az 1 GB ram és a 16 GB – SD kártyával még tovább is bővíthető – tárhely legalábbis nem igazán megszokott az e-tinta eszközök között. A képernyő 1600×1200-as felbontással fog rendelkezni, viszont a már igencsak elavultnak számító Pearl technológiát használja, ráadásul az érintőfunkciók is csak stylus segítségével lesznek elérhetőek. (link)


Ímeg egy jó hosszú bemutató videó, a jó nagy Onyx Boox Maxról

Fejléckép forrása: Joachim Lederlin [Public domain], via Wikimedia Commons

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑