Merítés

Megjelent: 2015. június 22. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/25.

Olvasd az eszközödön!

Szokásos heti válogatásunkban többek között a következő Paperwhite e-könyvolvasóról és az Amazon ellen indult eljárásról is olvashattok újabb híreket.

Bejelentették az új Kindle Paperwhite-ot

Számos hazai és külföldi hírportál, itthon többek között az Index és az Origo is közölte a hírt az Amazon új Kindle Paperwhite e-könyvolvasójának bejelentéséről. A készülék legnagyobb újdonsága az 1440×1080-as felbontású, 300 dpi pixelsűrűségű kijelző lesz és várhatóan június 30-tól lesz elérhető, Magyarországra nagyjából 38 ezer forintért. Az alábbi linken egy a részletes leírását tartalmazó infografika olvasható angol nyelven: (link)

Amazon elleni eljárás: a pereskedés igazi okáról is szó esik?

Előző merítésünkben mi is beszámoltunk az Amazon ellen indult törsztellenes vizsgálatról. A Könyvkonnektor blog kicsit mélyebben is belement a témába és egy külön bejegyzésben vizsgálja, hogy milyen okai lehetnek az eljárásnak, valamint hogy ez hogyan érinti a hazai piaci szereplőket és fogyasztókat. (link)

Digitálisan írástudatlanok a magyar kamaszok?

Az ITcafé.hu-n jelent meg egy érdekes cikk a hazai informatika oktatás jelenlegi helyzetéről. Sajnos az írás elég lelombozó adatokat közöl, például hogy a népszerű tévhitekkel ellentétben a magyarországi 15 évesek 60%-a még digitálisan írástudatlan. A cikkből az is kiderül, hogy ennek a rendkívül rossz aránynak a megváltoztatására a Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) egy új tervezetet hozott létre. (link)

Németországban nem lehet este 10 előtt felnőtt témájú e-könyvet vásárolni

A GoodEReader.com-on olvastunk egy németországi törvény kiterjesztéséről amit még 2002-ben hoztak a fiatalkorúak védelmére. Eddig a törvény csak a felnőtt témájú nyomtatott könyvekre és magazinokra vonatkozott és kikötötte hogy az ilyen jellegű kiadványokat csupán este 10 és reggel 6 között lehet árusítani. Most ezt a törvényt kiterjesztették az e-könyvekre is, ami újabb adminisztratív terheket fog a piaci szereplőkre róni. (link)

Fejléckép forrása: vintagedept / Foter / CC BY-NC

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑