Merítés

Megjelent: 2015. július 12. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/28.

Nyárközépi merítésünkben egyebek mellett számtalan okoskütyüről, a lassan tönkremenő Barnes & Nobleről, és wi-fi-vel felvértezett Fudzsi-hegyről gyűjtöttünk cikkeket nektek.

Okoskütyük mindenkinek

Érdekes válogatást állított össze az Index.hu a Kickstarter közösségi finanszírozási portálon szereplő okoskütyükről. A listában mindenféle ötletes okoseszközt találunk. Például egy, a dohányzásról való leszokásban segítő öngyújtót, vagy egy bőröndöt, ami olyan extrákkal is rendelkezik, mint például gps nyomkövető, ujjlenyomatolvasó, vagy éppen beépített digitális mérleg. (link)

A táblagépek több mint 90 százaléka soha nem hagyja el az otthonokat

Az IT café közölte egy német közvélemény-kutatás eredményét, amiből kiderül, hogy a megkérdezett táblagép tulajdonosok 91%-a csak otthon, 82%-a pedig leginkább csak a nappaliban használja az eszközét. A felmérésből viszont az is kiderül 100-ból 7 felhasználó még a fürdőszobába is magával szokta vinni a kütyüt. 🙂 (link)

Orosz kampány a halálos szelfibalesetek ellen

Az Origo.hu számolt be egy új orosz kormányzati kampányról, ami a szelfizés veszélyeire hívja fel a figyelmet. A felhívásra azért van szükség, mert egyre többen sérülnek meg az országban okostelefonnal való fényképezés közben. A kampány egyik jelmondata: „Egy menő szelfi az életedbe kerülhet” (link)

WiFi-t kap a megszentelt hegy

A Technokrata.hu hírében olvastuk hogy wi-fi hálózati elérést kap az egyik leghíresebb japán turisztikai célpont és zarándokhely, az ország fő jelképe, a Fudzsi-hegy. A fejlesztés elsődleges célja hogy a túrázók és hegymászók gyorsabban jussanak időjárási információkhoz, valamint hogy könnyebben megoszthassák az itt készült fotóikat. (link)

A Barnes & Noble kivonul a nemzetközi e-könyvpiacról

A The Digital Reader számol be arról, hogy az egyik legnagyobb amerikai kiadó, a Barnes & Noble befejezi a kontinensen kívüli e-könyv forgalmazást. Eddig több mint 40 országban voltak megvásárolhatóak a kiadványaik, azonban augusztus 8-tól már csak az Egyesült Államokban lesz elérhető az áruházuk. Ezzel a lépéssel az Amazon elveszítette az egyik legnagyobb riválisát a nemzetközi piacon. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑