Merítés Amazon robot

Megjelent: 2015. július 20. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/29.

Szokásos hétfői hírcsokrunkban többek között az Amazon problémás véleményíró rendszeréről és egy raboknak készült tabletről szóló cikket is gyűjtöttünk olvasóinknak.

Cenzúrával vádolják az olvasók az Amazont

A Könyves Blogon olvashatunk egy írást az Amazon problémás véleményíró rendszeréről. Az óriáscég egy algoritmus segítségével akadályozza meg, hogy egy adott mű szerzőjének barátai és családtagjai írhassanak (esetenként hamis vagy túlzottan pozitív) véleményt a könyv áruházi oldalán. A probléma az, hogy ez az utasítássorozat túlzottan is érzékeny, és akár a rajongókat is letilthatja, akik például csupán a Facebookon vagy Twitteren tettek kedvenc írójuknak fel egy kérdést. (link)

91 kg papírt fogyasztunk évente

A prím.hu közölt egy összefoglalót az I-COM elemzéséről amely a hazai  vállalati- és kiskereskedelmi piac papírfogyasztási szokásait vizsgálja. Az írásból több érdekes adat is kiderül, például hogy Magyarországon egy személy évente átlagosan 91 kg papírt használ fel, ami bár soknak tűnhet, de még így is messze az uniós átlag alatt marad, ami 173kg/fő. (link)

Ma ilyen e-könyvolvasót érdemes venni

A fenti címmel jelent meg egy érdekes cikk a hirado.hu-n ami az e-ink technológia és az e-könyv olvasók fejlődéséről szól. Az írás bemutatja a különböző e-ink technológiákat, mint például a megszokottnak mondható Pearl és Carta kijelzőket, és kitér az olyan különlegességekre is, mint a hajlékony Mobius vagy a színes Triton. Emellett az e-könyv olvasók történetéről is olvashatunk egy rövid ismertetőt benne. (link)

Itt a direkt raboknak szánt tablet

Az index.hu számolt be egy új, raboknak készült mini táblagépről.  A csupán 4,3 hüvelykes kijelzővel rendelkező, JP5 Mini nevű készüléket az Egyesült Államok büntetés-végrehajtási intézményeiben vásárolhatják majd meg a fegyencek és rendkívül ellenálló külső borítást fog kapni. Emellett számos szoftveres korlátozás fog beépítésre kerülni az eszközbe és az őrség is bármikor ellenőrizheti majd a felhasználó teljes e-mail és chatforgalmát. (link)

Olvasást segítő böngésző kiegészítő

A The Digital Reader mutatta be az Asymmetrica nevű böngésző kiegészítőt, amely a honlapok szöveges tartalmainak olvasásában nyújthat segítséget. Az alkalmazás egy algoritmus segítségével plusz szóközöket helyez el a szöveg bizonyos részein, több kisebb részegységre bontva az írást, ezáltal könnyítve a szövegértést, és így gyorsítva az olvasást is. (link)

Fejléckép forrása: fugutabetai_shyashin / Foter / CC BY-NC-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑