Merítés Merítés - 2015/39. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről!

Megjelent: 2015. szeptember 27. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/39.

Csődbe ment az Ostrey, az egyik legnagyobb e-könyv kölcsönzési szolgáltató, megjelent a Pebble Time Round okosórája, lesz InkCase iPhone 6S telefonokra is.

E-ink tok iPhone 6S-re

Érdekes kiegészítőt mutatott be a The Digital Reader. A novemberben megjelenő InkCase i6 tok egy 4,3 hüvelykes hátlapi e-ink kijelzővel bővíti az új iPhone 6 és 6s okostelefonokat. A gyártó, az Oaxis már korábban is jelentetett meg hasonló kiegészítőket a legnépszerűbb készülékekre, ezeknek nagy hibája azonban a nem túl jó szoftveres támogatás volt, így a felhasználók nem igazán tudták kihasználni az e-ink kijelző jelentette előnyöket.  Azonban a cég most bejelentette, hogy nyílt forráskódúvá teszik a kiegészítő szoftverét, így bárki fejleszthet majd alkalmazást az InkCase tokokra. (link)

Befuccsoltak a legnagyobb digitális könyv-előfizetéses szolgáltatók

A Könyvkonnektor blogon jelent meg egy bejegyzés, amely az e-könyv kölcsönzési szolgáltatókat helyezi középpontba. Az írás apropóját az adja, hogy az egyik legnagyobb ilyen profilú nemzetközi cég, az Ostrey a héten jelentette be a szolgáltatás megszűntetését. A cikk ennek okaira is igyekszik rávilágítani azt vizsgálva, hogy miért nem igazán működőképesek az előfizetési rendszerek az e-könyvek világában. (link)

A Pebble bemutatta a világ legvékonyabb és legkönnyebb okosóráját

A Mobilarena.hu hírei között olvastunk az egyik legsikeresebb okosóra gyártó, a Pebble új kütyüjéről. A Time Round érdekessége hogy a cég termékei közül elsőként kerek kijelzőt használ, és 7,5 mm-es vastagságával, valamint 28 grammos tömegével a világ legvékonyabb és legkönnyebb okosórájának számít. Az adatok megjelenítéséről pedig egy 1,25 hüvelykes színes e-ink kijelző gondoskodik. Megjelenése novemberben várható, ára 249 dollár (nagyjából 70 ezer forint) lesz. (link)

Újra kell gondolni a technológiát az iskolákban

Egy viszonylag hosszú cikket közölt az Index.hu a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Diákok, számítógépek és tanulás: kapcsolatot teremteni című jelentéséről. A beszámoló azt vizsgálta, hogy milyen hatással vannak az iskolai digitális eszközök a diákok eredményeire. Az írás számos fontos összefüggésre rávilágít, például hogy a digitális olvasáshoz ugyanazon alapképességek szükségesek, mint a nyomtatott szöveg olvasásához, vagy hogy a túl sok iskolai számítógépezés rosszat tesz a diákok teljesítményének. Az elemzés alapját szolgáltató felmérésben Magyarország sajnos lesújtó eredményeket ért el. (link)

 

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑