Merítés Táblagépek az osztályban

Megjelent: 2016. február 14. | Szerző: Varga Tamás

0

Táblagépek az osztályban, mesealkalmazás bemutató, új e-könyvolvasó megjelenések

Bemutató a hazai Digitális Iskola programról, Flewn alkalmazásbemutató, kutatás a diákok tanulási szokásairól, és három új e-könyvolvasót jelentett be az Energy Sistem.

Tabletekre épít a modern oktatás

Az Indexen jelent meg egy cikk a Digitális Iskola programról, melynek keretében 1200 darab, havi 3 GB mobilinternet-előfizetéssel ellátott táblagépet osztanak ki több hazai iskolában. A program elsődleges célja hogy a készülékek segítségével anyagi hátterüktől függetlenül megismertessék a diákokat a modern digitális eszközökkel, és a biztonságos internetezés lehetőségeivel. Persze az sem utolsó szempont hogy egy ilyen kütyü használata igazán fel is dobhatja az esetleg unalmas órákat is :).  A cikkben természetesen olvashatunk a tableteknek az oktatásban való felhasználásáról is, például a gyerekek még akár különböző alkalmazásokat is készíthetnek rájuk. (link)

Flewn – egy mese és egy játék ötvözete

A szifon.com mutatott be egy érdekes alkalmazást iPad készülékekre. A Flewn ügyesen ötvözi a játékok és interaktív mesék összes előnyét. Az alkalmazásból megismerhető történet elég különleges, már-már szürreális: egy öreg bálnáról szól, aki gólyalábakon vág át egy sivatagon, hogy újra vizet találjon, közben pedig a többi víziállatot is megmenti és magával viszi. A lapozáshoz a készüléket is forgatni kell az események alakulásától függően, a mese vége után pedig egy ügyességi részben is próbára tehetjük magunkat. Az angol nyelvű alkalmazás az App Store-ból érhető el az Apple készülékeire. (link)

Van, amit az e-könyv sem tud pótolni

Az Origó írt egy  nemzetközi közvélemény kutatás eredményéről, amely azt vizsgálta, hogy a diákok milyen formátumú könyveket részesítenek előnyben a tanuláshoz. Az amerikai Naomi S. Baron által készített felmérésben 300 felsőoktatásban tanuló diák vett rész az Egyesült Államokból, Japánból, Németországból, és Szlovákiából. A megkérdezettek elsöprő többsége, 92%-uk a nyomtatott, hagyományos könyvet részesítette előnyben. Nosztalgia és hatékonyság, leginkább ezeket az okokat jelölték meg a döntés mellett, például jegyzetelni még mindig jóval könnyebb a nyomtatott tankönyvekben. (link)

Három új e-könyv olvasó az Energy Sistem-től

A The Digital Reader oldalán olvastuk a hírt, hogy három új e-könyolvasót is kihoz idén a spanyolországi központú Energy Sistem. A készülékek ára 75 és 129 euró között mozog és mindhárom típus Carta E-ink kijelzőt kap. A legolcsóbb, a Energy eReader Slim HD (75 euró) ugyan nem rendelkezik sem háttérvilágítással, sem érintő kijelzővel (és wi-fi sincs), viszont legalább jó nagy, 8 Gb-os a tárhellyel rendelkezik. A 95 eurós Energy eReader Screenlight HD alapvetően ugyanazt tudja, mint az előző, de rendelkezik háttérvilágítással. Érdekesebb eszköz a legdrágább, az Energy eReader Pro HD, ami egy androidot futtató, meglehetősen kellemes specifikációval rendelkező e-könyvolvasó. (link)

ENERGY EREADER SLIM HD

Az Energy Sistem Slim HD

Fejléckép forrása: pixabay.com

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑