Merítés 90 éves Micimackó, az Aldi e-könyv áruházat nyit Németországban

Megjelent: 2016. október 17. | Szerző: Varga Tamás

0

90 éves Micimackó, az Aldi e-könyv áruházat nyit Németországban

Olvasd az eszközödön!

Szombaton kezdődött a kódolás hete, e-könyv áruházat nyitott a német Aldi, 90 éves Micimackó és okospad pályázat felsőoktatásban tanulóknak.

Kilenc érdekesség a kilencvenéves Micimackóról

A múlt héten ünnepelte mindenki kedvenc csacsi, öreg medvéje, Micimackó a kilencvenedik születésnapját. Ennek alkalmából közölt a Könyves Blog egy cikket melyben különböző érdekes tényeket olvashatunk a mesehősről. Például hogy milyen valódi állat(ok)ról mintázták, ki volt a kitaláló, A. A. Milne legfőbb ihletforrása, vagy éppen hogy lett a maci angol nevéből (ami Winnie-the-Pooh) Micimackó Karinthy Emília tolmácsolásában. A Micimackó és Micimackó kuckója című kötetek ráadásul elérhetőek a Magyar Elektronikus Könyvtár gyűjteményében is. (link)

Így tanuljuk meg a kódolás alapjait egyszerűen

Szombaton kezdődött az Európai Unió által szervezett Kódolás Hete, ennek alkalmából számos oktatási intézményben lesznek rendezvények ahol a kódolás és programozás alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ezenkívül több hazai internetes hírportál is közölt a kódolással kapcsolatos híreket és érdekességeket. Köztük az Origo is, ahol az App Inventor nevű online szoftvert is bemutatják. Az App Inventor segítségével könnyen és egyszerűen ismerhetjük meg a programozói gondolkodásmódot. Ráadásul nem kell hozzá ismernünk semmilyen programnyelvet, az alkalmazásokat ugyanis előre legyártott blokkokból állítjuk össze, így ez a szoftver tökéletesen alkalmas a kódolás alapjainak a megtanulására. (link)

E-könyv áruházat nyitott az Aldi Németországban.

A Good E-Reader oldalán olvastuk a hírt hogy e-könyv áruházat nyitott Németországban az Aldi. A hazánkban leginkább áruházláncáról ismert cég Németországban sokkal erősebben jelen van a digitális tartalomszolgáltatói piacon is. Említhetjük az Aldi Life nevű zene streaming szolgáltatást is példaként, de már évek óta forgalmaznak saját márkás e-könyv-olvasó készülékeket. Az új webáruház mögé beállt az összes nagy német kiadó, így az új szereplőnek minden esélye megvan arra, hogy felvegye a versenyt az Amazon és Tolino cégekkel, amik a német e-könyv piac legnagyobb részét uralják. (link)

Okospadok a köztereken

A Prím Hírek számolt be róla hogy utcai padok okosítására írt ki pályázatot egyetemisták és főiskolások számára a T-Systems Magyarország. A látványterv mellett ötleteket is várnak arra, hogy a diákok szerint milyen smart city szolgáltatásokat lenne célszerű beépíteni a padokba. Az értékelés során a zsűri figyelembe veszi a pályázat társadalmi hasznosságát, valamint azt is, hogy mitől lesz népszerű a termék. Példaként említik az aktuális információk kihelyezését, interaktív térképeket, vagy éppen a padba helyezett térfigyelő kamerákat, melyek a biztonságérzetet növelhetik. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑