Merítés A Kobo felvásárolja a Tolino-t és függőséget okozó szoftverek - Paperlike 13,2 hüvelykes e-ink monitor

Megjelent: 2017. január 3. | Szerző: Varga Tamás

0

A Kobo felvásárolja a Tolino-t és függőséget okozó szoftverek

Olvasd az eszközödön!

A Rakuten tulajdonában lévő Kobo felvásárolja a Tolino-t, óriási e-könyv olvasó a láthatáron és applikációk, amik függővé tesznek.

A Kobo felvásárolja a Tolino-t

Több külföldi e-könyves híroldal, köztük a The Digital Reader is beszámolt róla hogy az egyik legnagyobb e-könyves platform, a Kobo felvásárolhatja a jó minőségű e-könyv-olvasókat gyártó, és Nyugat-Európa több országában e-könyv webáruházat üzemeltető, németországi központú Tolino-t. A dolog érdekességét az adja hogy a Kobo tulajdonosa, a japán Rakuten (amely az Amazonhoz hasonlóan egy óriási webáruház-platform) ráadásul a népszerű OverDrive e-könyv kölcsönző platformot is birtokolja, így ezzel a felvásárlással egy olyan konglomerátum jöhet létre amely komolyan megszorongathatja még akár az Amazont is. (link)

13,3 hüvelykes e-inkes monitorral jelentkezett a Dasung?!

Új e-könyv-olvasó megjelenését szellőztette meg a Good-E Reader. A gyártó a kevéssé ismert kínai Dasung amely a Paperlike nevű E-ink Mobius technológiát használó monitort fejlesztette. Az új készülékről a Twitteren jelent meg némi információ: 13,3 hüvelyk képátlójú és 2200 x 1650 pixel felbontású kijelzővel szerelték fel. De egyéb érdekes szóbeszédek is keringenek erről a készülékről, például hogy rendelkezni fog HDMI porttal is, így másodlagos monitorként is használható, valamint állítólag az Android operációs rendszer mellett Windows is futni fog rajta. Ez utóbbit azonban mi biztosan nem vennénk készpénznek, főleg egy hivatalosan még be sem jelentett készülék esetében. (link)

Az iPhone úgy hat, mint a drog                                                                         

A fenti címmel jelent meg egy érdekes cikk az Indexen amely a technológiai fejlődés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Megtudhatjuk belőle hogy a különböző szoftverfejlesztő cégek a legjobb viselkedéskutatókat alkalmazzák. és tudatosan készítenek olyan applikációkat amik szinte mintegy kényszerítik a felhasználókat hogy minél több időt töltsenek számítógépük monitora vagy éppen a telefonjuk kijelzője előtt. De az is kiderül hogy már egy mozgalom is indult ami rendszabályozná az ilyen cégeket, és egy külön etikai kódexet írna elő a szoftverfejlesztőknek. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑