App-kirakat

Megjelent: 2014. december 2. | Szerző: Varga Tamás

Aldiko – e-könyv olvasó alkalmazás androidra

Olvasd az eszközödön!

Itt a blogon is többször volt már róla szó, hogy egyre többen olvasnak okostelefonon és táblagépen, dedikált e-könyv olvasó helyett. Ehhez számos alkalmazást érhetünk el mind iOS-ra, mind Androidra, de sajnos a többségük nem túl jól használható. Most az utóbbi operációs rendszerhez szeretnénk bemutatni nektek egy kiváló olvasó applikációt, az Aldiko-t.

Az Aldiko Book Reader a Google Play Store-ből tölthető le Androidos készülékekre. Fizetős és ingyenes verzióban is elérhető, de olvasásra a díjmentes változat is tökéletesen használható EPUB és PDF fájlokhoz. Már 2.3-as verziójú Androidra is telepíthető, így gyakorlatilag a forgalomban lévő készülékek 99%-án futni fog.

Screenshot_2014-12-02-20-19-50

Így néz ki a könyvespolc…

Az alkalmazás indítása után rögtön a könyvespolcunkat láthatjuk, itt jelennek meg a hozzáadott könyveink, amiket vásároltunk vagy letöltöttünk. Könyvek beszerzésére több lehetőségünk van, például az alkalmazás rendelkezik integrált bolttal, de itt sajnos csak idegen nyelvű kötetek érhetőek el. Viszont a böngészőnkből is hozzáadhatunk e-könyvet (például a mi adatbázisunkból is), ugyanis ha a letöltési linkre kattintunk, akkor az alkalmazás is választható opció lesz a megnyitáshoz. Így a fájl egyből bekerül a könyvespolcunkra, neki is állhatunk az olvasásnak.

Screenshot_2014-12-02-20-56-37

Könnyen kezelhető és személyre szabható az alkalmazás

Lapozni a képernyő jobb és bal széleire való koppintással tudunk, ha középen tesszük meg ugyanezt, akkor a beállítási menü ugrik fel. Itt adhatunk könyvjelzőket az éppen olvasott könyvhöz, és innen érhetjük el a tartalomjegyzéket is. A keresési opció szintén itt érhető el. Beállítási lehetőségként a betűméreten, a margókon, a szöveg tájolásán (álló vagy fekvő), és természetesen a fényerőn is változtathatunk. Ha megvettük az alkalmazás prémium változatát, akkor jegyzeteket és kiemeléseket is hozzáadhatunk az olvasott könyvhöz.

Az Aldiko véleményünk szerint az egyik legjobb e-könyvolvasó alkalmazás a Google mobiloperációs rendszerére. Már az ingyenes verzió is teljesen megfelelően használható, ráadásul a letisztult felhasználói felületnek, és az egyszerű kezelésnek köszönhetően minden korosztály számára ajánlható. Ha valaki ki akarja próbálni a mobilon való olvasást az bátran letöltheti készülékére.

Ezt olvastad már?

Címkék: , , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑