Merítés broken_kindle

Megjelent: 2016. szeptember 11. | Szerző: Varga Tamás

0

Alkalmazások egyetemistáknak, megbuknak az e-könyv-olvasók?

Olvasd az eszközödön!

Döntött az EU Bírósága az e-könyvek adózásának ügyében, alkalmazások egyetemistáknak, új Amazon Fire tablet, és megbuknak az e-könyv-olvasók?

Lehet-e kedvezményes adókulcsban az e-könyv?

A Napi.hu portálon olvastuk a hírt, amely szerint döntést hozott az Európai Bíróság az e-könyvekre vonatkozó kedvezményes adókulcsok ügyében. A Bíróság kimondta, hogy csak azokra az e-könyvekre alkalmazható a nyomtatott könyvek kedvezményes adókulcsa amelyek fizikai adathordozón  (például CD-n) jelennek meg. A többi digitális könyvre és újságra – és természetesen ezek vannak elsöprő többségben – továbbra is a hagyományos, magasabb adókulcsok vonatkoznak. A döntés okairól és részleteiről a cikkben részletesebben is lehet olvasni. (link)

Egyetemi alkalmazás-ajánló

A Technokrata.hu-n jelent meg egy összeállítás felsőoktatásban tanulók számára, amelyben különböző hasznos alkalmazásokról olvashatunk rövid bemutatókat. Többek között jegyzetelő applikációt, digitális szkennert, felhő alapú tárhelyet és komoly számológép alkalmazást is találunk a gyűjteményben. Bár a cikk elsősorban egyetemistáknak és főiskolásoknak ajánlja ezeket a mobil alkalmazásokat, de valójában minden korosztály számára hasznosak lehetnek, így mindenkinek érdemes átfutni a listát. (link)

Megbuknak az e-könyv olvasók?

A fenti címmel közölt egy cikket a Portfolio.hu, amely egy, az amerikai Pew Research által készített felmérés eredményeit foglalja össze. A kutatás az Egyesült Államok felnőtt lakosságának olvasási szokásait vizsgálta, különös tekintettel az e-könyvek szerepére. Kiderült belőle, hogy miközben egyre többen olvasnak digitális könyveket okostelefonokon és táblagépeken (amik pedig nem a legalkalmasabbak hosszabb szövegek olvasására), addig a dedikált e-könyv olvasó készülékek részesedése 2014 óta megakadt 28%-on. Ezek mellett a nyomtatott könyvet olvasók aránya sem csökkent számottevően. (link)

Új táblagépet jelentett be az Amazon

A The Digital Reader számolt be róla hogy új táblagéppel jelentkezett az Amazon. A 8 hüvelykes készülék (amely valójában a Fire HD 8 olcsóbb változata) 1280×800 felbontású kijelzővel, 1,5 GB RAM-al, 16 vagy 32 GB bővíthető háttértárral, és az Amazon saját Android variáns operációs rendszerével, a Fire OS-el érkezik. A készülék legolcsóbb, 16 GB-os hirdetéseket tartalmazó verziója 89 dollárért (nagyjából 25 ezer forintért) rendelhető meg az Amazonról, a kiszállítások szeptember 21-től kezdődnek. (link)

Fejléckép forrása: Scurzuzu via Foter.com / CC BY-NC

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑