Merítés tablet-plush

Megjelent: 2016. november 21. | Szerző: Varga Tamás

0

Alkalmazások kisgyerekeknek és híres íróink képregényben

Olvasd az eszközödön!

Hasznos alkalmazások gyerekeknek, az ingyenes e-könyvek lehetőségei és problémái, híres íróink művei képregényben, és okosbölcső kisbabáknak.

Hogyan válasszunk hasznos alkalmazást a kisgyereknek?

A címben szereplő kérdést járja körül elég nagy részletességgel az Index Helpdeszka rovatának új cikke. Megtudhatjuk belőle hogy nem mindegyik „oktatónak” nevezett alkalmazás mondható valóban annak, és tanácsokat kapunk a megfelelő applikációk kiválasztására is. Az írás külön foglalkozik a különböző műfajokkal, például a tudományos játékokkal vagy a programozásra tanítókkal. De említésre kerülnek az interaktív mesekönyvek is, amik természetesen a történetmesélésre építenek, de sokszor kiegészítve azt multimédiás elemekkel melyekkel az olvasó kisgyermek akár maga alakíthatja a történetet. (link)

Ingyenes e-book: a free könyv elérhetősége és problémái

Jelenleg szinte a teljes magyar klasszikus irodalom, és a legnagyobb hazai kortárs szerzők művei is teljesen legálisan és ingyenesen hozzáférhetőek az interneten, ami a kultúrát és művelődést tekintve rendkívül hasznos, azonban számos kérdést vet fel. Ezeket teszi fel a Könyvkonnektor blog írása, és több szempontból körül is járja őket. Csupán egy kiragadott példa a különböző témakörökből: A legnagyobb szponzor, az állam, megkísérelje-e a digitális világ mérőeszközeit is felhasználni a támogatásban? Például a kedvelések vagy a letöltések számainak ellenőrzését? (link)

Képregényekbe költözött Arany, Kölcsey és Csokonai Vitéz Mihály

Különleges kezdeményezésről olvashatunk a Könyves Blog új bejegyzésében. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége kampányt indított a tüdőgyulladás elleni védőoltás fontosságára való figyelemfelhívásért, mivel a 60 év feletti korosztály az egyik legveszélyeztetettebb ennél a betegségnél. A kampány keretében kiváló hazai művészeket kértek fel, hogy rajzolják meg a magyar irodalom és költészet legnagyobb neveinek egy-egy híres művét modernizált képregény formájában, amit az interneten bárki számára elérhetővé tettek. Többek között Arany János, Berzsenyi Dániel és Kölcsey Ferenc is szerepel a kiválasztott alkotók között. És hogy mi a közös bennük azon kívül, hogy mindegyikük a hazai irodalom nagyjai közé tartozik? Mindannyian tüdőgyulladásban hunytak el. (link)

A jövő babáját már okosbölcső ringatja

A Kreatív Online és a Telenor közös, Next nevű techrovatában jelent meg bemutató egy érdekes eszközről, ami nem más mint egy okosbölcső. A Snoo névre hallgató ágyacskát szenzorokkal és mikrofonnal szerelték fel, amelyek érzékelik a baba mozgását és sírását, és ilyen esetekben finoman ringani is kezd. Így – legalábbis a gyártó ígérete szerint – egy percen belül képes visszaaltatni az éjszaka közepén felsíró babát, anélkül, hogy szülei felkelnének hozzá.  A Snoo emellett természetesen babafigyelőként is képes funkcionálni, és a ringató funkció távirányítóval is bekapcsolható. (link)

Fejléckép forrása: Toca Boca via Foter.com / CC BY-NC

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑