Merítés Apple-FBI vita, e-tinta telefon és újrahasznosított iPhone-ok

Megjelent: 2016. február 21. | Szerző: Varga Tamás

0

Apple-FBI vita, e-tinta telefon és újrahasznosított iPhone-ok

Olvasd az eszközödön!

Az Apple nem enged az FBI kérésének, kihívások a Digitális Iskola programban, mi lesz a leadott iPhone-ok további sorsa,  új e-ink telefon koncepció.

Tim Cook üzenete a felhasználóknak

A beszeljukmac.com-on jelent meg egy írás az Apple és az FBI harcáról. A tavaly decemberben San Bernardino-ban történt terrortámadás kapcsán az FBI felkérte az Apple-t egy olyan biztonsági intézkedéseket megkerülő kiskapu beépítésére a cég készülékeibe, aminek segítségével sokkal könnyebben hozzá lehetne férni a rajtuk tárolt adatokhoz. Ezt Tim Cook – az Apple jelenlegi igazgatója – elutasította. Döntését egy, a felhasználóknak szóló nyílt levélben meg is indokolta. Röviden összefoglalva a levelet, egy ilyen eszköz beépítése a telefonokon futó rendszerbe nem csak azt jelentené, hogy a hatóságok férhetnének hozzá a felhasználók személyes adataihoz, hanem azt is, hogy a kiskaput gyakorlatilag bármely szervezet, vagy egyén is kihasználhatná, így súlyosan sérülne a felhasználók biztonsága. (link)

 Kihívást jelent a tanároknak az ingyentabletes projekt

Múlt heti merítésünkben már beszámoltuk a Digitális Iskola programról, melynek célja a digitális eszközök kísérleti jelleggel való kipróbálása az oktatásban. Most az Origón jelent meg egy cikk ennek kapcsán, amiben az első félév eredményeiről számolnak be. A programban öt iskola vesz részt, és bár a visszajelzések alapvetően pozitívak, de vannak még megoldásra váró feladatok. Az egyik ilyen, hogy a tanároknak is jelentős többletmunkát és felkészülést jelentett a táblagépek megfelelő integrálása az órai anyagokba, de például sok szülő attól is tart, hogy a táblagépek miatt romolhatnak a gyerekek kézírási készségei. (link)

Mi történik az újrahasznosításra leadott Apple készülékekkel?

A szifon.com közölt egy érdekes cikket, ami az Apple készülékeinek leadás utáni sorsáról szól. Az írásból kiderül hogy a cég a hét évvel ezelőtt megjelent készülékek tömegének közel 85%-át újrahasznosítja, ezzel pedig kiemelkedően teljesít az elektronikai üzletágban, ahol a cél legtöbbször a 70%-os kinyerés elérése. A cikkből ezenkívül megismerhetjük az újrahasznosítás folyamatát is, kezdve a készülékek összegyűjtésével, egészen a visszanyert nyersanyagok további felhasználásáig. (link)

 Új e-tinta telefon koncepció

A Good E-Reader blogján olvastunk egy érdekes telefon koncepcióról. A szerbiai Alter Ego Architects által tervezett készülék egy csak telefonálásra és üzenetváltásra alkalmas „butatelefon”, amely érintésérzékeny e-ink kijelzőt használna, így rendkívül hosszú üzemidőt lehetne elérni vele. Ráadásul a készülék elég kellemes külsővel is jelentkezik, ez a fajta letisztult dizájn sokak számára megnyerő lehet. Bár manapság már mindenki okostelefonokat használ, azonban – ha megfelelő árazással rendelkezne – másodlagos, tartalék telefonként ez a készülék is sikeres lehetne. Arról hogy valaha is gyártásba kerül-e vagy csupán koncepció marad, egyelőre még sajnos nincs hír. (link)

 

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑