Merítés kobo_ereader

Megjelent: 2017. február 26. | Szerző: Varga Tamás

0

Aprópénzért kelt el a Pebble és előfizetési szolgáltatást indít a Kobo

Új nagy kijelzős Onyx e-könyv-olvasó, előfizetési szolgáltatást indít a Kobo, aprópénzért kelt el a Pebble, és hamarosan indul a RIGO próbája.

Új Onyx e-könyv-olvasó, (nagyon) régi Androiddal

A The Digital Reader oldalán olvastuk hogy új 9,7 hüvelykes e-köyv-olvasót mutatott be az Onyx. A cég nagyképernyős olvasói közül teszteltünk egyet (konkrétan a legelsőt), a mostani modell pedig ennek utódjának, az N96 szériának a frissítése. Az új készülék már rendelkezik háttérvilágítással, a kijelző felbontása 1200 x 825 pixel, és természetesen érintés érzékeny. A RAM 1 GB-ra hízott, a tárhely maradt 16 GB, ami microSD kártyával tovább bővíthető. Azaz a hardveres specifikáció e-könyv-olvasóhoz képest egész jó, azonban egy dolog miatt sajnos mi nem tudjuk ajánlani a készüléket: Android 4.0 fut rajta, ami egy már több mint 5 éves operációs rendszer, ez pedig még az e-reader készülékeknél is elavultnak számít. (link)

E-könyv előfizetési szolgáltatást indított a Kobo

A The eBook Reader bolgon jelent meg a hír hogy e-könyv előfizetési szolgáltatást indított a Kobo. A Kobo Plus jelenleg tesztjelleggel működik, és csak Belgiumban és Hollandiában érhető el, azonban ha a cég sikeresnek ítéli meg és a bővítése mellett döntenek, akkor akár még az Amazon hasonló szolgáltatásának, a Kindle Unlimited-nek is konkurenciát jelenthet. A szolgáltatás kipróbálása 30 napra ingyenes ezt követően pedig havonta 10 euróba kerül. Az előfizetők korlátlan hozzáférést kapnak közel 40 ezer könyvhöz, igaz ebből csak 16 ezer ami hollandul íródott, de ennek bővítését a cég a következő hónapokra már tervezi. (link)

Aprópénzért kelt el a Pebble

Korábban már mi is beszámoltunk róla hogy a vezetőség rossz üzleti döntéseinek köszönhetően csődbement az egyik első okosóra gyártó -a Pebble- és felvásárolta őket a Fitbit. Az Index cikkéből most az is kiderül, hogy az e-tinta kijelzős órákat készítő cég korábbi értékéhez képest gyakorlatilag aprópénzért kelt el.  A Pebble 2015-ben még 740 millió dollárért sem hagyta magát felvásárolni, a mostani tranzakció viszont mindössze 23 millióba került a Fitbitnek. Ez pedig meglehetősen alacsony összeg ahhoz képest, hogy nem is olyan rég még 200 millióra értékelték a startupot. (link)

Hamarosan megjelenik a budapesti tömegközlekedésben a RIGO

Az itCafé közölte a hírt hogy idén áprilisban elkészülnek a  fővárosi elektronikus bérlet- és jegyellenőrző rendszer (RIGO) első készülékei, és júniusban már elkezdik telepíteni az első beléptető kapukat is. A próbákat követően a 2015 óta tesztelés alatt lévő rendszert várhatóan 2018 elejétől kezdve fokozatosan fogják bevezetni, így a hagyományos bérletek és jegyek mellett párhuzamosan az utasok ezek elektronikus változatait is használhatják majd. (link)

Fejléckép forrása: Kobo.com

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑