E-könyv Papírontúl - beharangozó e-könyvek és egyebek

Megjelent: 2015. szeptember 3. | Szerző: Varga Csaba

0

Beharangozók és egy kis helyreigazítás

Rövid hírekben közöljük veletek, milyen anyagok várhatóak nálunk hamarosan, és fontos fülest is kaptunk a Kobo Slightbook HD Shine Edition olvasó kezeléséhez!

Eszköztesztek

Jön, jön, jön a Tolino Shine! A hazai forgalmazó így jellemzi: „Egyszerű, precíz felépítésű, német pontossággal összerakott termék”. Meglátjuk. Az első tapasztalatok eléggé pozitívak, pláne, hogy 30 ezer forint alatti érintőképernyős, háttérvilágításos, wi-fis e-inkről van szó! Nagy hátrányának tűnt, hogy mivel német nyelvterületre szánják csak német menüvel indult, de már megtaláltuk az angol kezelőfelület elérhetőségét! A DigiBooktól kaptuk.

inkWATCH™ TRIA – nem tudjuk kihagyni és már nagyon várjuk, hogy nálunk legyen! Ez egy e-ink kijelzős okosóra a Koobe forgalmazza, a hírek és specifikációk alapján elsősorban sportoláshoz ajánlják, kíváncsiak vagyunk mit tud és hogyan működik együtt az telefonokkal…

Új rovat

Új sorozatot indítunk melyben heti rendszerességgel szeretnénk olyan okostelefon és táblagép alkalmazásokat bemutatni, amik szorosan kapcsolódnak a digitális és online szövegek „fogyasztásához”. Lehet, hogy néha messzebbre is kalandozunk majd, mert most már annyi – elvileg az életünket megkönnyítő – applikáció készült a zsebünkbe vagy táskákban lévő kütyükre, hogy érdemes a legjobbakból válogatást készíteni. Az első részben az úgynevezett „Később olvasom” szolgáltatásokból és ezekhez kapcsolódó alkalmazásokból választottuk ki a szerintünk három legjobbat. Reményeink szerint ez holnap meg is jelenik.

E-könyvek és e-magazinok

Az elkövetkezendő néhány e-könyves cikkben Kondor Vilmossal szeretnénk foglalkozni, van neki egy nagy jó elbeszélése (itt írtunk róla röviden), mely tulajdonképpen egy felvezetője a napokban e-könyvként is megjelenő A bűntől keletre című regényének.

Továbbá szétnézünk a hazai digitális magazin piacon. Milyen periodikákat lehet kapni, mennyiért és milyen formátumban.

Kobo Slightbook HD Shine Edition – a háttérvilágítás egyszerűen ki/be kapcsolható

A teszt során mi nem jöttünk rá, de fülest kaptunk! 🙂 Ha hosszabban nyomva tartjuk a „frissítés” gombot a háttérvilágítás ki vagy be kapcsol (állapottól függően), szóval nem feltétlenül kell olyan mélyre menni a menürendszerben a kezeléshez!

Fejléckép forrása: black.zack00 / Foter / CC BY-NC-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: , , , , , , ,
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza az oldal tetejére ↑