Merítés Merítés - 2015/49. hét

Megjelent: 2015. december 6. | Szerző: Varga Tamás

0

Bemutatkozik a DIOO, Windows 10 teszt és digitális könyv Kisiratosról

Olvasd az eszközödön!

Lumia 950 és Windows 10 teszt, bemutatkozik a Digitális Óvodai Oktató, ingyenes e-könyv Kisiratosról, és megvalósítható egyáltalán az e-ink cipő? Hírek az elmúlt hétről.

Windows 10 és Lumia 950 teszt

Az Indexen jelent meg egy ismertető és teszt a Microsoft legújabb mobil-operációs rendszeréről, a Windows 10-ről és az azt futtató első okostelefonról a Lumia 950-ről. A cikkből megismerhetjük a rendszer előnyeit és hátrányait, és hogy hogyan is működik a gyakorlatban a cég már jó előre beharangozott nagy újítása, a Continuum funkció. Ennek segítségével -egy speciális dokkolóhoz csatlakoztatva- elvileg hagyományos asztali számítógépként is lehetne használni a Lumia 950-et. (link)

„Táblagépek” az óvodában

Az Origo közölt egy ismertetőt a DIOO (Digitális Óvodai Oktató) nevű, teljes mértékben hazai fejlesztésű eszközről. A 22 colos érintőkijelzős készülék egy interaktív oktató számítógép, amit kimondottan óvodás korú gyermekek számára készítettek. Ennél fogva számos olyan alkalmazással rendelkezik amik igen ügyesen ültetik át a gyakorlatba a „játszva tanulás” elvét, és a gyerekek eredményeit is eltárolja, így nyomon követhető  a fejlődésük is. Ráadásul korlátozott internetkapcsolattal is rendelkezik, így a kicsik bármikor felvehetik rajta keresztül szüleikkel a kapcsolatot és rajzokat, videókat is küldhetnek nekik. ((link)

Ingyenes digitális könyv Kisiratosról

Az Erdély Ma oldalán olvastunk egy új ingyenes digitális könyv megjelenésről. Sarusi Mihály, Arany János- és József Attila-díjas szerző Lönni vagy nem lönni – Kisiratos írói falurajza című könyve az Irodalmi Jelen honlapján érhető el letölthető pdf vagy online lapozható formátumban, teljesen ingyenesen. A csaknem 1500 oldalas mű rendkívüli alapossággal ismerteti az erdélyi községet, kezdve mozgalmas történelmével, bemutatva a település helyrajzát, de még olyan részleteket is megismerhetünk belőle mint például a helyi jellegzetes csúf- és ragadványnevek. (link)

Nem is megvalósítható a ShiftWear?

Előző hétindítónkban írtunk az e-ink kijelzővel felszerelt ShiftWear cipőről, melynek Indiegogo kampánya jelenleg is fut. Most a The Digital Reader oldalán olvashatunk ezzel kapcsolatban egy érdekes cikket, amely szerzőjének véleménye szerint a ShiftWear valószínűleg nem elkészíthető. Az okfejtés lényeges pontjai hogy a kampány készítői nem rendelkeznek működő prototípussal, valamint hogy a felhasználandó technológia (azaz az e-ink kijelző beépítése valamilyen teljes mértékben hajlékony anyagba) gyakorlatilag még nem igazán áll rendelkezésre, bár –ahogy az alábbi videóban is látszik- már voltak próbálkozások az elkészítésére. (link)

 

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑