Merítés QuirkLogic

Megjelent: 2017. január 9. | Szerző: Varga Tamás

0

CES: 42 hüvelykes kijelzőt mutatott be az E Ink

Olvasd az eszközödön!

Összeállítás a CES-ről, amelyen egy 42 hüvelykes e-ink kijelzőt is bemutattak, e-tinta PDF olvasó Kínából és 8 biztonsági tipp az új évre.

CES 2017: Óriástévékkel, robotokkal és autókkal indul az év

Tegnap ért véget a Las Vegas-ban tartott 2017-es CES (azaz Consumer Electronic Show), amelyen a gyártók a nagyközönség számára is bemutatják a legújabb fejlesztéseiket. Aki kíváncsi, hogy milyen új trendek várhatóak idén az információtechnológia világban, annak érdemes átolvasni az Index összeállítását. Ez elég részletesen mutatja be a kiállítás legnagyobb újdonságait. A cikk alapján tűnik, hogy idén végképp minden okosítva lesz, és a robotok is beköltöznek a háztartásokba. (link)

42 hüvelykes e-tinta kijelzőt mutatott be az E ink

A CES-en nem csak mindenféle tévék, okoskütyük és robotok gyártói, hanem az E Ink Holdings is szerepeltette magát, és be is mutatott egy elég különleges terméket. A The Digital Reader számolt be a kiállításon leleplezett 42 hüvelykes e-tinta kijelzőről, amit egy QuirkLogic Quilla nevű interaktív táblában már fel is használtak. A kijelző 2880×2160 pixel felbontással rendelkezik, amely viszont a hatalmas felületnek köszönhetően csupán 86 képpont/hüvelyk értéket ad, ez pedig elég alacsony. Ráadásul a felhasznált technológia is a több éves Pearl. Ennek ellenére persze lehetséges, hogy a megjelenítőt felhasználó QuirkLogic Quilla tábla sikeres lesz. (link)

Erős e-ink írótábla Kínából

A Good E-Reader oldalán olvastunk egy érdekes e-tinta koncepcióról. A kínai Jing Page X egy 9,7 hüvelykes 1200×825 pixel felbontású E-Ink Carta kijelzővel rendelkező eszköz, amelyet gyártója nem csak olvasásra hanem jegyzetelésre, vagy akár hosszabb szövegek írására is ajánl. A készülék specifikációja az e-tinta eszközök között meglehetősen erősnek számít: 1 GB RAM, 16 GB háttértár és az 1Ghz-es Freescale processzor. Az operációs rendszer Android lesz, és ha a gyártó nem rontja el a szoftveres optimalizálást, akkor minden bizonnyal az egyik legjobb e-tinta PDF olvasó lesz a Jing Page X. (link)

8 biztonsági tipp az új évre

A Prím Hírek közölt egy rövid összeállítást a legelemibb informatikai biztonsági szabályokról. A listában olyan alapvető dolgok szerepelnek, amikkel mindenkinek – aki akár csak egy percet is eltölt a világhálón – érdemes tisztában lennie: például, mennyire vigyázzunk az e-mailben küldött linkekkel, vagy éppen ne hagyjuk meg a vásárolt készülékek gyári jelszavait. A felsorolt tippek betartásával rengeteg fejfájástól kímélhetjük meg magunkat és szeretteinket, hiszen a legtöbb biztonsági probléma az ilyen alapvető módosítások, apróságok ismeretének hiányából származik. (link)

Fejléckép forrása: QuirkLogic

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑