Merítés Smart home

Megjelent: 2016. október 10. | Szerző: Varga Tamás

0

Csináld magad okosotthon és e-inkből készült gyógyszercímkék

Olvasd az eszközödön!

Okosotthon saját erőből, gyógyszeres dobozokra kerülhet e-papír, chatbottal újít a Duolingo, és kísérlet a munkavégzésről okostelefonokkal.

E-papír gyógyszercímkék

A Good E-Reader oldalán olvastuk, hogy újabb felhasználási területre léphet be az e-papír technológia, köszönhetően az E-Ink, a HTC és a Palladio cégek együttműködésének. A közös fejlesztésben olyan gyógyszeres dobozok megalkotása a cél, amelyek e-papír címkével rendelkeznek. Ezt a címkét a telefonunkra telepített – a HTC által fejlesztett – alkalmazással be tudjuk olvasni, és az applikáció pedig számos hasznos információt közöl róla, például hogy milyen gyógyszer van a dobozban, milyen gyakran kell bevennünk azt – ehhez pedig emlékeztetőt is beállíthatunk –, de akár a mellékhatások megjelenését is figyeltethetjük vele. (link)

Csináld magad okosotthon

A Kreatív.hu oldalán jelent meg egy cikk amely azt mutatja be, hogyan lehet saját kezűleg, a készen kínált megoldások árának töredékéért okosotthont készíteni. Ehhez egy olyan személyt kérdeztek meg, aki teljesen autodidakta módon okosította fel lakását. Az írásban példákat is olvashatunk a különböző beépített érzékelők hasznosságára, például a távolról vezérelt fűtéskapcsolóra – amellyel beállíthatjuk, hogy már hazaérkezésünk előtt bekapcsoljon otthonunkban a fűtés –, vagy éppen a szoba pára- és portartalmát ellenőrző szenzorokéra. (link)

Csevegőrobottal újít a Duolingo

Az Indexen jelent meg a hír miszerint mesterséges intelligenciával felvértezett csevegőrobot került beépítésbe a népszerű nyelvtanuló szolgáltatás, a Duolingo kínálatába. Segítségével a nyelvtanulók életszerű beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be, így anélkül gyakorolhatják az írásbeli kommunikációt, hogy a hibák miatt kellene aggódniuk. A csevegő robot többféle személyiséggel rendelkezik, például egy virtuális séfet vagy egy sofőrt is meg lehet a segítségével szólítani, így a leggyakrabban előforduló helyzeteket lehet vele szimulálni, ráadásul a chatbot a tanulók által elkövetett hibákat is ki tudja javítani. A szolgáltatás egyelőre csak angol nyelven érhető el, a többi nyelv bevezetése a közeljövőben várható. (link)

Az okostelefonok elterelik a figyelmünket a munkánkról

Érdekes kísérletet végzett a Kaspersky Lab, amelyben azt vizsgálták, milyen hatással vannak az okostelefonok a munkahelyi hatékonyságra. A Prím Hírek számolt be a teszt eredményéről amelyből kiderül, hogy hatékonyabban végezzük el a munkánkat, ha nincs a közelünkben okostelefon. A résztvevőknek egy koncentrációs tesztet kellett elvégezni négy különböző körülmény között: az okostelefonjukkal a zsebükben, az asztalukon, a fiókjukba zárva és úgy, hogy a telefon a szobán kívül van. Az eredmények akkor voltak a legalacsonyabbak, amikor az okostelefon az asztalon volt, de minden további távolsági szinttel – a résztvevők és okostelefonjaik között – a teljesítmény is növekedett. Viszont az elvárásokkal ellentétben az okostelefon hiánya nem tette a résztvevőket idegesebbé. (link)

Fejléckép forrása: The APP solutions

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑