Merítés Csökkenhet az e-könyvek áfája, pénztárca e-ink kijelzővel

Megjelent: 2016. december 4. | Szerző: Varga Tamás

0

Csökkenhet az e-könyvek áfája, pénztárca e-ink kijelzővel

Olvasd az eszközödön!

A tagállamok hatáskörébe kerülhet az e-könyvek áfája, pénztárca e-ink kijelzővel, e-papír táblagép írásra, adventi naptár alkalmazásokkal.

E-papír táblagép, nem csak olvasásra

Az eBook Reader Blogon olvastunk egy új, az „óriás” kategóriában versenyző e-könyv-olvasóról. Illetve az előbbi elnevezés nem is annyira helytálló, mert a gyártó ígérete szerint a reMarkable tablet írásra és rajzolásra is remekül használható lesz a hozzá adott stylus segítségével. A reMarkable 10,2 hüvelykes 1872×1404 pixel felbontású kijelzővel lesz felszerelve, amely egy új, Canvas névre hallgató e-ink panelt fog használni. Ennek alapjait a Carta technológia fogja adni, olyan megoldásokkal kiegészítve, amelyek gyorsabb képfrissítési és jobb érintésérzékelési lehetőségeket biztosítanak, legalábbis a gyártó ígéretei szerint. A reMarkable tablet megjelenése 2017 augusztusában – vagy később – várható, előrendelési ára 379 dollár (kb. 105 000 Ft). (link)

EU-s indítvány az e-könyvek áfájának csökkentésére

A The Digital Reader számolt be róla hogy az Európai Bizottság, az EU végrehajtó szerve  több, a tagállamok adózási szabályait érintő javaslat megvitatására készül, köztük arra is, hogy az e-könyvek is a nyomtatott könyvekéhez hasonló alacsonyabb adózási kategóriába essenek. Ezt a lépést már eddig is több tagállam meg tette, de később a visszavonására kényszerültek, mivel az Európai Unió minden egyes alkalommal eljárást indított. A mostani javaslat alapján 2017 folyamán az e-könyvek szabályszerűen alacsonyabb áfát kaphatnának, és a döntés erről a tagállamok hatáskörébe tartozna. (link)

Pénztárca e-ink kijelzővel

Érdekes e-ink technológiát használó eszközről olvashatunk a 24.hu cikkében. A Wonder Wallet névre hallgató pénztárca egy 3,5 hüvelykes 600 × 360 pixel felbontású e-ink kijelzővel van felszerelve, amely amellett hogy különböző szürkeárnyalatos képeket tud megjeleníteni, még okostelefohoz is kapcsolható, és így térképként és értesítési felületként is tud funkcionálni. Ráadásul, ha távol kerülne a telefontól, akkor erről azonnal jelzést is küld rá, így még lopásgátló védelmemmel is rendelkezik. A Wonder Wallet tárcának jelenleg is fut a Kickstarter kampánya, az első darabok kiszállítását 2017 tavaszára ígérik a készítők. (link)

Adventi appnatár

Az Index Helpdeszka rovatában indult útjára egy cikksorozat amely az adventi időszak minden egyes napjára bemutat egy-egy ünnepi hangulatú, gyerekeknek való, vagy csak egyszerűen mindenki számára hasznos alkalmazást. Az eddigi bemutatók között találunk bevásárlást és parkolást segítő applikációt, amik különösen jól jöhetnek a karácsonyi nagybevásárláshoz, és természetesen különböző játékajánlók (köztük az egész család számára élvezhető társasjátékok) sem maradhattak ki. És persze Adventi Mesenaptár is van már alkalmazás formájában. 🙂 (link)

Fejléckép forrása: reMarkable

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑