Merítés Digitális dolgozatszerkesztő és gondok régi Kindlek támogatása körül

Megjelent: 2017. február 12. | Szerző: Varga Tamás

0

Digitális dolgozatszerkesztő és gondok régi Kindlek támogatása körül

Digitális dolgozatszerkesztőt fejlesztett egy hazai startup, nem aktiválhatóak jelenleg a Kindle 1. és 2. generációs készülékek, és beszélgetés a biztonságos internetről.

Digitális dolgozatszerkesztőt fejlesztett egy magyar startup

A Kreatív Online közölt cikket egy új hazai alkalmazásról, amely megkönnyítheti a tanárok munkáját. A Redmenta nevű startup felhő alapú dolgozatszerkesztő alkalmazást fejlesztett, amely feladatlapokat állít össze, dolgozatot javít és igyekszik élvezhetőbbé tenni a tanulást. A tanárok, ha akarnak, képeket és videókat csatolhatnak a feladatok mellé, egy beépített képletszerkesztő segítségével pedig matematikai képletekkel is dolgoztathatnak. Ha pedig csak házi feladatként állítanak össze teszteket, akkor a diákok akár a buszon hazafele menet mobiltelefonjaikon is kitölthetik azokat. (link)

Megszüntette a Kindle 1. és 2 generációjának támogatását az Amazon?

A The Verge online magazinon megjelent cikk alapján jelenleg nem lehet aktiválnia az első és második generációs Kindle e-könyv-olvasókat, beleértve a DX verziókat is. Óvakodjunk régi eszközeink gyári visszaállításától, mert az újraaktiválásra nincs lehetőség sem 3G-n, sem wi-fin keresztül. A jelenleg aktív eszközökhöz kapcsolt szolgáltatások (e-könyv vásárlás, e-könyv, egyéb fájl küldése az eszközre) egyelőre még működnek. Egyébként az Amazon nem jelentett be semmit hivatalosan, illetve állítólag műszaki hibáról van szó, melynek elhárításán dolgoznak és a rendszerek továbbra is támogatni a fogják az összes Kindle készüléket… (link)

Saját reklámja őrjítette meg a Google otthoni kütyüit

És ha már Google, érdekes hír jelent meg az Origón a cégóriás Google Home nevű okosotthon rendszeréről. Erről a Super Bowl nevű rendkívül népszerű sportesemény szünetében mutattak be egy reklámot, amely több millió amerikai háztartásba is eljutott. A reklámban elhangzik az „Ok, Google” nevű mondat, amellyel a Home rendszer hangvezérlését lehet aktiválni, és persze azoknál a nézőknél is bekapcsolt, akik rendelkeztek az eszközzel. Közülük pedig legtöbben arra figyelmesek, hogy a rendszer a tévében adott parancsra náluk adott választ. (link)

Beszélgetés szakértőkkel a biztonságos internetről

Az elmúlt héten volt a Biztonságos Internet Napja. ennek alkalmából közölt a Prím Hírek egy interjút a téma hazai szakértőivel. Az írásból rengeteg tippet kaphatunk a problémás helyzetek felismerésére és elkerülésére, például az adathalász támadásokéra, amik azért is veszélyesek, mert a legtöbb esetben szinte láthatatlanul veszik át az irányítást a megtámadott számítógépek felett, megszerezve így a felhasználók adatait, például jelszavait. De akár a teljes irányítást is átvehetik a számítógép felett és így újabb, nagyobb volumenű támadásokhoz használhatják fel az erőforrásait. Ezenkívül még számos egyéb témára is kitérnek a beszélgetők, például a gyermekek védelmére, vagy éppen arra hogy mi a teendő ha mi is áldozatul esünk egy ilyen támadásnak. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑