Merítés gvido

Megjelent: 2016. június 12. | Szerző: Varga Tamás

0

Dupla kijelzős e-könyv-olvasó és okosotthon bemutató

Olvasd az eszközödön!

Dupla kijelzős e-ink megjelenítő kották olvasására, okosotthon bemutató, lehetőségek a foci-Eb nézésére és jelentés a viselhető eszközökről.

Dupla kijelzős e-ink megjelenítő

A Good E-Reader oldalán olvastunk egy különleges e-papír eszköz bejelentéséről. A GVIDO névre keresztelt készülék két darab egyenként 13,3 hüvelykes kijelzővel van felszerelve, így elmondható róla hogy ez lesz az eddigi legnagyobb e-ink technológiát használó „e-könyv-olvasó”. Azért idézőjeles az előző kifejezés mivel a gyártó elsősorban kották olvasására ajánlja a GVIDO-t, hiszen egy ekkora méretű e-könyv-olvasó hordozása és kézben tartása már meglehetősen kényelmetlen. A készülék egyébként két darab 1200×1600-as Mobius technológiát használó e-tinta panellel és 8 GB háttértárral lesz felszerelve, és Wacom toll segítségével még írni is lehet majd rá. Kereskedelmi forgalomba kerüléséről még nincsenek hírek, ahogy a várható áráról sem, de valószínűleg nem lesz egy olcsó készülék. Használatával mindenesetre megelőzhetőek lehetnek az alábbi balesetek is. (link)

sheet-music

Okosotthon bemutató

A Kreatív.hu oldalán jelent meg egy bemutató cikk, amely az okosotthon koncepció lehetőségeit mutatja be. Az írásból megtudhatjuk, hogy az elkövetkező években egyre inkább a mindennapjaink részévé fog válni a tárgyak internete (Internet of Things), amely valójában a különböző hálózatra kötött és „felokosított” háztartási eszközök összességét jelenti. A cikk példaként a beépített kamerákkal rendelkező okoshűtőt említi, amelyeknek képeit a tulajdonos okostelefonon keresztül, akár bevásárlás közben is megnézheti, így egyből látható hogy mit kell még a kosárba tenni. Sőt, egy világcég már olyan rendszeren dolgozik ami a hűtőben lévő élelmiszerek lejárati idejét is figyelni tudja. (link)

Így tudod nézni a foci-Eb-t tévén, telefonon, számítógépen

A fenti címmel jelent meg egy kimondottan hasznos összeállítás a Prohardver oldalán amely a jelenleg is zajló labdarúgó Európa-bajnokság meccseinek nézési lehetőségeivel foglalkozik. A legnyilvánvalóbb televíziós közvetítés mellett a számítógépes és okostelefonos megoldások is bemutatásra kerülnek valamint olyan hasznos tanácsokat is olvashatunk a cikkben, hogy például érdemes elkerülni a különböző kalóz-stream szolgáltatásokat, hiszen használatuknál adott esetben nem lehet tudni hogy kinek adunk hozzáférést számítógépünkhöz. (link)

Jelentés a viselhető eszközök jövőjéről

A Kütyü Magazin közölt egy összefoglalót az Ericsson ConsumerLab „Viselhető technológia és a dolgok internete” című jelentéséről. A szervezet világszerte 5000 okostelefon-használót kérdezett meg, akiknek a fele valamilyen viselhető eszközt is hord. A jelentésből kiderül hogy a megkérdezettek 43%-a arra számít arra, hogy a viselhető eszközök hamarosan felváltják az okostelefonokat, és hogy a legkelendőbbek a különböző hálózatra kapcsolt viselhető pánikgombok. (link)

Fejléckép forrása: gvido.tokyo

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑