Merítés E-ink billentyűzet és új e-papír technológia

Megjelent: 2016. október 24. | Szerző: Varga Tamás

0

E-ink billentyűzet és új e-papír technológia

Olvasd az eszközödön!

Billentyűzet változtatható e-ink betűkkel, új típusú hajlékony és színes e-papírt fejlesztettek ki, „házirobot” családoknak, és egy nemzetközi konferencia a kiberbiztonságról.

Billentyűzet e-ink betűkkel

E-ink technológiát használó billentyűzetről jelent meg egy cikk a Szifon.com oldalán. Az ausztrál Sonder cég által fejlesztett periféria első pillantásra egy hagyományos klaviatúrának tűnik, közelebbről megnézve azonban látható hogy billentyűinek nagy része e-tinta technológiájú megjelenítőt használ. Ez azért kiváló ötlet mert a különböző billentyűk feliratai (és természetesen funkciói is) dinamikusan változtathatóak, így például a különböző notebookoknál ilyen klaviatúrával nem kellene regionális verziókat alkalmazni, valamint a felhasználó is igényeinek megfelelően tudná személyre szabni a gombokat. (link)

sonder klavi
Forrás: Sonder Design

Rugalmas és színes e-papír készülhet

Újfajta e-papír feltalálásáról számolt be a hwsw.hu. A színes és hajlítható e-papírt a svéd Chalmers Technológiai Egyetem kutatói fejlesztették ki, és működési elve teljes mértékben megegyezik az e-könyv olvasókban használt e-ink kijelzők technológiájával, sőt azoknál csupán tizedannyi energiát használ fel. Az új technológia azonban jelenleg még sajnos messze van a tökéletestől, a gyártás során felhasznált nagy mennyiségű nemesfémek (arany és ezüst) miatt forgalmazása nem lenne gazdaságos. Ha viszont a kutatóknak végül sikerül megoldaniuk ezt a problémát, akkor a jövőben minden eddiginél könnyebb és színesebb e-könyv-olvasók jelenhetnek meg. (link)

A robot, amit családok mellé terveztek

A Kreatív Online oldalán olvastunk egy új háztartási robotról, amit úgy alkottak meg, hogy minden téren segítséget nyújthasson a családoknak. A BIG-i névre hallgató robot emlékezteti a családtagokat a közös (például a vacsora) és az egyéni (például gyerekeknek a leckeírás, szülőknek a bevásárlás) teendők elvégzésére. Ráadásul nagyon jól programozható, így minden család a saját szokásainak megfelelően használhatja. A kis eszköz nagyon tanulékony, és számos szenzorának valamint fejlett arc- és hangfelismerő rendszereinek köszönhetően elég csak egyszer bemutatni neki a lakás különböző helyiségeit és a családtagokat. (link)

Ma még mobilon zsarolnak, holnap már a hűtő támad meg

A fenti címmel közölt cikket az Index.hu a Kaspersky Lab által Máltán rendezett kiberbiztonsági konferenciáról. Az írásból kiderül, hogy 2016 harmadik negyedévében az európai felhasználók harmada találkozott valamilyen számítógépes fenyegetéssel. Közülük továbbra is a zsarolóvírusok a leggyakoribbak, bár a széleskörű nemzetközi összefogásnak köszönhetően a jövőben ezek valószínűleg vissza fognak szorulni. Azonban a Dolgok Internetének megjelenésével egy új támadófelület is megjelent, ráadásul a mobilokon is egyre gyakoribbá váltak a támadások, a felhasználók pedig nem fordítanak elég figyelmet ezekre a veszélyekre. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑