Merítés Solar Leaf Cover

Megjelent: 2016. szeptember 18. | Szerző: Varga Tamás

0

E-ink hirdetőtáblák kamionokon és napelemes e-könyv-olvasó tok

Olvasd az eszközödön!

E-ink hirdetőtáblák kamionokra, napelemes e-könyv-olvasó tok, a mobilhálózatok története, és elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja.

E-ink hirdetőtáblák kamionokra

Újabb különleges felhasználási módot talált az e-papír megjelenítőknek a Visionect. A Good E-Reader oldalán megjelent hír szerint a RoadAds nevű céggel együttműködve olyan, kamionokra és teherautókra szerelhető hirdetőtáblákat fejlesztettek ki, amik a jármű aktuális helyzetének megfelelő releváns hirdetményeket mutatnak. Például a helyi éttermekhez és áruházakhoz mutató feliratokat, szálláslehetőségeket a közelben, de akár még aktuális közlekedési információkat is olvashatnak a kamionok mögött haladó járművek vezetői.  (link)

Napelemmel felszerelt e-könyv-olvasó tok

A The Digital Reader oldalán olvastunk egy egyedi kiegészítőről, ami a francia Bookeen cég Cybook Ocean nevű e-könyv-olvasójához jelent meg. A Leaf Solar Cover egy napelemekkel felszerelt tok, ami képes energiával ellátni a hozzá csatlakoztatott készüléket. Ilyen kiegészítők már korábban is kaphatóak voltak nem csak e-könyv-olvasókhoz, hanem táblagépekhez és okostelefonokhoz is, viszont a Leaf Cover különlegességét az adja, hogy tervezésénél a dizájnra is figyeltek. Így egy igen szép, a középkori fametszetekre emlékeztető levélmintázatos díszítést kapott. (link)

A mobilhálózatok fejlődésének története

Az Origón jelent meg egy érdekes írás, amely a mobiltelefon hálózatok fejlődésének történetét mutatja be. Az írásból kiderül hogy a kezdeti időkben (ami nagyjából a 80-as évek kezdetét jelenti) még analóg szórásban működött a szolgáltatás – ez volt az 1G –, ami viszont lassú és könnyen lehallgatható volt. A későbbiekben átálltak a digitális adatforgalomra, és az egymást követő generációkban egyre szélesebb sávú adatforgalmat tettek lehetővé, megjelent az SMS, MMS, majd pedig a mobilinternet. Jelenleg már a 4G is mindenki számára hozzáférhető, és a tervek szerint 2020 környékén már az 5G lesz elterjedt. (link)

Elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja

A Prím Hírek közölte, hogy hazánkban is elindult a  Microsoft Innovatív Iskola Programja. A vállalat az első szakaszban 16 különböző oktatási intézményt segít komplett iskolai kommunikációs rendszerek kiépítésével és a legmodernebb felhő alapú technológiák bevezetésével, valamint különböző szoftverek biztosításával. Emellett a Microsoft tovább bővíti Innovatív Pedagógus Programját is, így a tanárok is felkészítést kaphatnak a modern, XXI. századi oktatás lehetőségeiből. (link)

Fejléckép forrása: Booken Blog

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑