Merítés paperlike

Megjelent: 2016. május 30. | Szerző: Varga Tamás

0

E-ink monitor, problémás a Fitbit, játékos oktató alkalmazások

Olvasd az eszközödön!

Szemkímélő e-ink monitor Kínából, színhőmérséklet kisokos, játékos oktató alkalmazások és rosszul mér a Fitbit okoskarkötője.

Szemkímélő e-ink monitor

A Bitport.hu oldalán jelent meg a hír a kínai Dasung vállalat új Indiegogo kampányáról, melyben egy e-ink technológiát használó monitorra gyűjtenek. A cég már korábban is készített ilyen megjelenítőket, amelyek azonban számos szoftveres problémától voltak terheltek, ezeket a hibákat azonban az új, Paperlike névre keresztelt modellnél már kiküszöbölték. A 4:3 képarányú, 1600×1200 felbontású e-ink monitor a kampány keretében 799 dollárért (nagyjából 225 ezer forintért) rendelhető meg. Bár a megjelenítő egyértelműen sokkal szemkímélőbb, mint a hagyományos LCD megoldások, de a színek megjelenítésének, hiánya, és a hosszú képfrissítési idő igencsak behatárolja a felhasználási lehetőségeit. (link)

Mennyit tudsz a mobiltelefonod képernyőjének színhőmérsékletéről?

És ha már a szemkímélő megjelenítő megoldásoknál tartunk, a Kütyü Magazin közölt egy cikket, amely az okostelefonok kijelzőjének színhőmérsékletével foglalkozik. Az írásból megtudhatjuk, hogy milyen szerepet játszik ez a tulajdonság a szem fárasztásában, mi a mértékegysége, és hogy mi a legideálisabb beállítása. Például ha alacsonyabb egy kijelző színhőmérséklete, az a vöröses tartományba tolja el a megjelenített színeket, és ez sokkal kevésbé fárasztja a szemet. A magasabb értékre beállított képernyők színeit viszont a legtöbb ember szebbnek, valósághűbbnek látja. (link)

Játékos oktató alkalmazások

Az Origón olvashatunk rendkívül hasznos összeállítás, amely különböző játékos képességfejlesztő és oktató alkalmazásokat mutat be. A listában számos érdekes applikáció helyet kapott, például a hazánkban is rendkívül sikeres, a demenciakutatást segítő Sea Hero Quest. De emellett vannak egyéb memóriakapacitást növelő, koncentrálóképességet javító, és logikus gondolkodást fejlesztő alkalmazások, és természetesen a nyelvtanulásban segítő és kommunikációs készséget javító programok sem maradtak ki. De még a stressz leküzdésére használható különböző meditációs alkalmazások is bemutatásra kerültek a cikkben. Mindegyik applikáció leírásánál megtalálhatjuk a letöltési linkjeiket, így könnyedén telepíthetjük is őket saját készülékünkre. (link)

Rosszul mér a Fitbit okoskarkötője

Az Index közölte a hírt, hogy egy kutatás szerint rosszul mérik a felhasználók szívverését az egyik legnépszerűbb okoskarkötő márka, a Fitbit készülékei. A tanulmányt egy ügyvédi iroda megbízásából készítették, és összesen 43 ember vett részt a tesztekben, melyek a cég egy-egy karkötőjét viselt a csuklóikon, és az ezek által mutatott értékeket hasonlították össze különböző, a terheléses vizsgálatoknál is használt orvosi műszerek eredményeivel. Az elvégzett intenzív testedzések során kiderült, hogy a karkötő nem mutat pontos értékeket, és ez komoly problémákat okozhat például a professzionális sportolóknak, akiknél számít hogy a gyakorlatokat pontos preferenciák szerint végezzék. (link)

Fejléckép forrása: Indiegogo

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑