Merítés windows-10-ebook-bolt

Megjelent: 2017. január 22. | Szerző: Varga Tamás

0

E-könyv áruház a Windows 10-ben és e-papír címkék kozmetikumokon

E-könyv áruház érkezik a Windows 10-hez, e-papír címkék a kozmetikumok csomagolásán, mire jó egy okosotthon, és adatéhes szelfi alkalmazás.

Beépített e-könyv áruház érkezik a Windows 10-hez

Számos külföldi és több hazai techoldal is beszámolt róla (köztük a The Digital Reader is), hogy az áprilisban érkező új frissítéssel e-könyv áruház is beépítésre fog kerülni a Windows 10 operációs rendszerbe. Az áruházban vásárolt könyveket a felhasználók a Microsoft Edge böngészőben tudják majd elolvasni, ami az új frissítéssel képessé válik EPUB fájlok megnyitására is. Magyar nyelvű tartalmak valószínűleg jó ideig nem lesznek elérhetőek az új áruházban, azonban a böngésző EPUB formátum kezelése minden felhasználó számára meg fogja könnyíteni az e-könyvek olvasását, hiszen ehhez nem lesz szükség többé külön szoftver telepítésére. (link)

E-ink címkék kozmetikumokon

Érdekes hírt olvastunk a Good-E Reader oldalán. Az E-Ink Holdings partnerségi kapcsolatba lépett a Texen céggel, amely a világ harmadik legnagyobb kozmetikum és illatszer-csomagolóanyag gyártója. Az együttműködés célja hogy e-papír kijelzőket építsenek be a kozmetikumok csomagolásába, így például a vásárló neve szerepelhet ezeken, vagy éppen különböző üzeneteket is meg lehet majd jeleníteni rajtuk. A távlati célok között adatkapcsolat beépítése is szerepel, amellyel például a felhasználó hangulatától vagy egyéb személyes tulajdonságaitól függő ajánlatokat kaphat a kozmetikumok alkalmazására. (link)

5+1 tipp: Mire jó egy okosotthon?

A Kütyü Magazin oldalán jelent meg egy írás, amely az okosotthonok előnyeit taglalja: „Véletlenül égve hagytuk a lámpát? Kellemes hőmérsékletű lakásba akarunk hazaérni? Arra vágyunk, hogy hangulatvilágítás fogadjon otthon? Elég csak előkapni a mobilunkat és megnyitni a megfelelő alkalmazást, amivel távolról vezérelhetjük a világítást, a fűtést, a légkondit, a redőnyöket, de még a konnektorokat is. Egy okosotthon azonban ennél sokkal többet is tud nyújtani…” (link)

Adatainkkal kell fizetnünk a cukiságunkért

Az Origo közölt egy cikket a már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Meitu nevű képszerkesztő alkalmazásról. A kínai eredetű applikáció segítségével a felhasználók drasztikusan átalakíthatják a telefonnal lőtt szelfiket (vagy akár egész alakos fotókat), rengeteg szűrő (például különböző virtuális smink), firka és egyéb beállítási lehetőség közül választva. Azonban most biztonsági szakértők rávilágítottak arra, hogy az alkalmazás hozzáférést kér (és telepítés esetén kap is) olyan adatokhoz is amire elvileg semmi szükség sem lenne, például a felhasználó tartózkodási helyéhez, vagy a hívásinformációkhoz. Ráadásul az applikáció ezeket az információkat továbbítja is a fejlesztőkhöz. (link)

Fejléckép forrása: mspoweruser.com

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑