E-papír E-könyv-olvasó – a legjobb karácsonyi ajándék!

Megjelent: 2018. december 4. | Szerző: Papírontúl

0

E-könyv-olvasó – a legjobb karácsonyi ajándék! (X)

Vajon mi lehet a legjobb karácsonyi ajándék? Hát persze, hogy e-könyv-olvasó! 🙂 Az alábbiakban szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a PocketBook írását, a cikkben sok-sok jó tanács van a készülékválasztáshoz!

Jönnek az Újév előtti ünnepek, közülük az egyik legszebb ünnepünk a Karácsony. Azonban valljuk be, a szeretet ünnepét megelőző időszak, a készülődés, a rokonoknak, barátoknak szánt ajándékok vásárlásánál felmerülő kérdések igen frusztrálók tudnak lenni. Hogyan válasszunk karácsonyi ajándékot szeretteinknek?

A legjobb karácsonyi ajándék mindenkinek egy PokecketBook e-könyv-olvasó!

A technológiai fejlődéssel az emberek olvasásszeretete nem múlt el. A 21. században a digitalizálódás a könyveket és a könyvtárakat sem kerülte el, az e-könyv-olvasók felhasználási köre pedig egyre szélesebb. Ebben a cikkben szeretnénk bebizonyítani, hogy egy e-olvasó készülék a legjobb újévi ajándék lehet és megosztunk néhány tippet, hogyan lehet kiválasztani családtagunknak vagy barátunknak a leginkább megfelelő eszközt.

1. Képernyő

A legfontosabb tulajdonság az e-könyvek megjelenítéséhez használt technológia. A digitális papír (e-ink más néven e-papír vagy e-tinta) és a folyadékkristályos (például LCD) kijelzők közül lehet választani, amikor e-könyv-olvasókat nézegetünk. Logikus a választás: a hagyományos könyvek nyomtatott papíron kerülnek forgalomba, a legjobb készülékek pedig a papír tulajdonságait legjobban követő e-ink technológiájú kijelzővel vannak felszerelve. Az e-tinta technológia apró folyadékkal teli kapszulákon alapul, melyekben apró, sok-sok elektront tartalmazó fekete és fehér színű részecskék lebegnek. Az elektromos töltés tudja változtatni a részecskék kapszulán belüli helyzetét, hol a fehér, hol a fekete részecskék kerülhetnek felűre. Az e-ink képernyőn a szöveg kirajzolódása a papíron megjelenő nyomtatott szöveg megjelenéséhez nagyon hasonló. Optikai tulajdonságai pedig szinte ugyanazok, mint a papírra nyomtatott szövegé. A felületről visszaverődő fény teszi láthatóvá a tartalmat, nem pedig valamilyen belső megvilágítás. Az emberi szem számára ez a fajta megjelenítés sokkal természetesebb és kímélőbb.

Az e-ink képernyő másik nagy előnye, hogy a hagyományos kijelzőkhöz képest nem használ folyamatosan energiát csak a részecskék helyzetének megváltoztatásakor. A PocketBook e-könyv-olvasók egyetlen feltöltéssel akár hetekig képesek üzemelni, ami több ezer oldal elolvasását teszi lehetővé.

A PocketBook Inkpad 3-as készülékünkbe jelenleg a legfejlettebb 7,8 hüvelyk átmérőjű kijelző van beépítve, melynek felbontása 1404 × 1872 képpont ez a képernyő olyan kontrasztos megjelenítést biztosít, melyen kényelmesen és a szemet kímélve lehet olvasni.

2. Kezelőfelület

Az e-könyvolvasókon végzett műveletek 90%-át az oldalak lapozása teszi ki, ezért a fizikai gombok elegendőek lennének a készülékek kényelmes kezeléséhez. De manapság már minden érintés vezérelt, az összes modern mobilkészülék érintőképernyővel van ellátva. A legtöbb Pocketbook e-könyvolvasó a fizikai gombok mellett kapacitív multiszenzoros érintőképernyővel van ellátva, amelyek támogatják a már megszokott gesztusokat – nagyítás kétujjas csippentéssel vagy a helyi menük megjelenítése koppintással és nyomva tartassál.

3. Kapcsolatok

A legtöbb e-könyv-olvasó manapság már fel van szerelve wi-fi modullal is, amely biztosítja az internethez vagy közvetlenül az e-könyv áruházakhoz való kényelmes hozzáférést. Az olyan egyszerűen használható szolgáltatásaink segítségével, mint a Dropbox Pocketbook, Sent-to-PocketBook és a PocketBook Felhő a felhasználók könnyedén és gyorsan képesek e-könyveket küldeni az eszközükre anélkül, hogy kábelen keresztül kelljen csatlakozni bármilyen számítógéphez.

4. Támogatott formátumok

A sok általunk támogatott fájlformátum közül biztosan kiválasztható a megfelelő a kikapcsolódásra, tanulásra vagy önfejlesztésre szolgáló tartalmak letöltésekor, vásárlásakor: ePub, txt, html, pdf, fb2, doc, rtf és még sok más közül lehet választani. E-könyv-olvasóink jelenleg 4 grafikus és 17 szöveges formátumot támogatnak, beleértve a felsoroltakat.

5. Megvilágítás

Az elülső világítással felszerelt e-könyv-olvasó egyedülálló lehetőséget teremt arra, hogy a fényviszonyoktól függetlenül bárhol és bármikor tudjuk olvasni e-könyveket. A LED fényforrások különleges elhelyezésének köszönhetően ez a típusú megvilágítás teljes mértékben szemkímélő. Ha barátja vagy családtagja sokat olvas ágyban lefekvés előtt vagy tömegközlekedési eszközökön, ahol a fényviszonyok gyakran változnak, nyugodtan vásároljon neki egy elülső világítással rendelkező PocketBook könyv-olvasót!

6. A választás egyértelmű!

Az e-könyv-olvasó manapság a legjobb karácsonyi ajándék a rokonok és barátok számára. Válassza ki a megfelelő modellt viszonteladó partnereinknél: https://www.pocketbook-int.com/hu/where-to-buy

Ezt olvastad már?

  • Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt2018. augusztus 3. Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt Végre megkaptuk tesztelésre a PocketBook legnagyobb (7,8 hüvelykes kijelzővel ellátott), legerősebb – a Touch HD 2 felmagasztalása után meg kell, hogy kövessük magunkat – és legjobb […]
  • Csinosabb, gyorsabb és okosabb – PocketBook Touch HD teszt2017. március 9. Csinosabb, gyorsabb és okosabb – PocketBook Touch HD teszt Nemrég került a kezünkbe az egyik legkísérletezőbb e-könyv-olvasó gyártó új zászlóshajója, mely még 2016. szeptemberében „csücsült fel” a középkategóriás készülékek palettájának tetejére, […]
  • A legjobb e-könyv-olvasók karácsonyra2016. december 4. A legjobb e-könyv-olvasók karácsonyra Kis késéssel de elkészült a cikkünk, úgy gondoljuk, teljes áttekintést tudunk nyújtani a hazai piacról korábbi tapasztalatainkat figyelembe véve. Természetesen az ajánló némileg […]
  • Az élet felhős oldala – online tárhelyek összehasonlítása2016. július 8. Az élet felhős oldala – online tárhelyek összehasonlítása Lassan a hordozható adattárolók ideje végleg lejár... A kezdetben CD-re majd DVD-re kiírt és így magunkkal cipelt e-könyvek, zenék és filmek korszakát hamar felváltotta a „pendriveozás” […]

Címkék: , , , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑