E-papír E-könyv-olvasó tokok a Meskáról

Megjelent: 2015. december 17. | Szerző: Varga Tamás

0

E-könyv-olvasó tokok a Meskáról

Ha már rendelkezünk e-könyv-olvasóval (vagy éppen táblagéppel) akkor érdemes a védelméről is gondoskodnunk. Erre számos lehetőségünk van különböző védőtokok képében. De nem is muszáj csak készülékünk megóvására gondolnunk, egy jó tok kényelmesebbé teheti az olvasást, és fel is dobhatja ezeket az általában eléggé funkcionális, meglehetősen semleges kinézetű kütyünket.

Bár a legtöbb e-könyv olvasóhoz kaphatunk gyári tokokat, de ezek általában meglehetősen drágák és nem igazán egyediek. Az olcsóbb, utángyártott daraboknál pedig sokszor a minősséggel és mérettel lehetnek gondok.  Ha valóban egyéni és különleges tokot szeretnénk – jó áron – kedvenc olvasó-kütyünknek akkor akár egyedileg, kézzel készített kiegészítőt is választhatunk hozzá. Erre gondolva néztünk körül Magyarország legnagyobb online kézműves piacán, a Meskán.

A Meska oldalán 3600 alkotó több mint 83 ezer termékét érhetjük el, de minket ebből a hatalmas kínálatból természetesen most csak az e-könyv-olvasó tokok érdekeltek. Az ebook szóra rákeresve több mint 190 találatot adott ki a honlap, de a kindle kifejezésre is 170 felett van releváns portékák száma. A különböző tokok, kiegészítők ára elég széles intervallumban mozog, már 1500 Ft-ért kaphatunk tokot készülékünkre, a határ pedig a csillagos ég, van amelyikért  15 000 Ft-ot kér a készítője.

És most nézzünk néhány konkrét darabot ebből az elég nagy választékból, melyek ár/érték arányuknál vagy egyedi, ötletes kialakításuknál fogva megragadták a figyelmünket:

Egyszerű, nagyszerű :-), kord tok

Fekete kord tok

Ez a kordbársonyból készült kiegészítő 1500 Ft-ba kerül, így a leggazdaságosabban beszerezhető tokok közé tartozik. A tok könyvborító szerűen kihajtható, a készüléket négy gumiszalag rögzíti. Az előlapján látható népi motívum kellőképpen feldobja a fekete színű anyagot, és egy kis egyediséget is kölcsönöz neki. Az alkotó rendelésre bármilyen méretben vállalja az elkészítését, így akármelyik készülékünkhöz beszerezhetjük.
(link)

Fekete kord tok belső

Lovak

Kindle tok lovakkal - külső

Ennek a toknak már pvc lapok képezik az alapját, ezek vannak pamuttal beborítva, így nagyobb védelmet nyújthat készülékünknek. Szintén kihajtós kialakítású, és a készülék rögzítése itt is gumiszalagokkal van megoldva. Az itt bemutatott konkrét darabon kívül-belül szépen megfestett lovak vannak, de az alkotó kínálatában rengeteg minta közül választhatunk, nekünk például még ez a kék színű, kalocsai mintás darab is nagyon tetszett. Szintén kérhetjük bármilyen méretben, az ára is ettől függőn 2900 és 4300 Ft között mozog. Ráadásul az alkotó kéthetes pénz visszafizetési garanciát is vállal a termékeire. (link)

Kindle tok lovakkal - belső

Vadmacska

Vadmacska tok - külső

Ez egy különösen szép kialakítású tok. A külső borítása barna színű antikolt valódi bőr, ami elegáns és komoly megjelenést kölcsönöz neki, belül pedig leopárd mintás, bolyhos textil. A rögzítő szalagok mellett helyet kapott benne még egy tolltartó is, ebben természetesen akár stylust is tárolhatunk. A tok ára 4600 Ft. Az alkotó Kindle készülékekhez ajánlja, és a termékei között még lehet találni néhány hasonló kialakítású, de más színű és dizájnú e-könyv-olvasó tokot is. (link)

Vadmacska tok - belső

Róma (Nagyvárosi Élet Kollekció)

Róma Kindle tok - külső

Rendkívül színes, fiatalos, egyedi mintával díszített tok. Az alkotó termékei között rengeteg ilyen stílusú grafikával ellátott tárgyat találhatunk, e-könyv-olvasó tokok mellett például különböző naplókat és ipad táskákat is, így érdemes nézelődni rajta. Ennek a konkrét darabnak kemény laminált papírlapok képezik a borítóit, a belső borítása pedig bársonyhatású anyag. A gerince bőr, ami amellett hogy valódi könyv külsőt kölcsönöz neki, még elegánsan is mutat. A legtöbb e-könyv olvasóhoz használható, de rendelése előtt azért érdemes lemérni a készülékünket. Az alkotó elsősorban különböző Kindle típusokhoz ajánlja. Ára 4900 Ft. (link)

Róma Kindle tok - belső

Profi…

Noteshell tok

Különleges és profi tok műbőr és textil borítással. A készüléknek maximális védelmet nyújt, a rögzítése kerettel történik nem gumiszalagokkal és egy speciálisan kialakított mágnessel záródik. Gyakorlatilag minden részének mi adhatjuk meg hogy milyen színű legyen, és többféle kialakítás (például könyvszerűen nyíló, vagy „flip” megoldással operáló) közül választhatunk. Lehetőség van állvány hozzáadására is, így nem is kell kézben tartanunk az eszközünket használatkor. Az alkotó bármilyen készüléktípushoz vállalja az elkészítését. Az ára viszont már igencsak a prémium kategóriába sorolja ezt a kiegészítőt, mivel 8500 Ft-ba kerül. (link)

Noteshell tok - lehetőségek

Reméljük sikerült ajánlanunk néhány hasznos és szép tokot olvasóinknak, de ha az itt bemutatottak nem nyerték el a tetszéseteket akkor is érdemes körülnézni a Meskán, hiszen ebben a cikkben csupán a töredéke szerepelt a választéknak.

A cikkben szereplő képek a Meska.hu-ról származnak.

Ezt olvastad már?

  • Ajándék ötletek karácsonyra – szavazás2015. november 29. Ajándék ötletek karácsonyra – szavazás Lassan itt a Karácsony és a jövő héten már indul az első „nemesfém” vasárnap :-). Arra gondoltunk körülnézünk a neten (és ha lehetséges, egyéb helyeken), illetve megkeressük a […]
  • PocketBook Color: a következő generáció2020. november 5. PocketBook Color: a következő generáció Bevezető Az idei év eddig az e-könyv-olvasók piacán alapvetően két dologról szólt: Egyrészt több olyan, hatalmas, 10 hüvelyk vagy afeletti képátlójú e-tintás készülék jelent meg a […]
  • Az ingyenes olvasás kalauza – támogass egy projektet!2018. december 9. Az ingyenes olvasás kalauza – támogass egy projektet! Szeretnénk felhívni figyelmeteket Dr. Kerekes Pál egyetemi docens új közösségi finanszírozású projektjére. Egy kis befektetéssel szinte kimeríthetetlen digitális szövegforrásra tehettek […]
  • Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt2018. augusztus 3. Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt Végre megkaptuk tesztelésre a PocketBook legnagyobb (7,8 hüvelykes kijelzővel ellátott), legerősebb – a Touch HD 2 felmagasztalása után meg kell, hogy kövessük magunkat – és legjobb […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑