Merítés library

Megjelent: 2016. március 20. | Szerző: Varga Tamás

0

E-könyv-olvasók a könyvtárban és online tanfolyam a Google-től

Olvasd az eszközödön!

E-könyv-olvasók kölcsönözhetők a nyíregyházi Móricz Zsigmond könyvtárban, online tanfolyam a Google-től, óriási e-ink az Indiegogo-n.

E-könyv-olvasók a könyvtárban

A Szabolcs Online számolt be róla, hogy a nyíregyházi Móricz Zsigmond könyvtárban már e-könyv-olvasók kölcsönzésére is lehetőség van. Az olvasók bármikor hazavihetik a készülékeket, amelyek alapból háromszáz különböző művet tartalmaznak, de természetesen a felhasználók olyan könyvet tölthetnek le a náluk lévő eszközre, amilyet csak akarnak. Az e-könyv-olvasó kölcsönzési lehetőség még igencsak ritkaságnak számít Magyarországon, ezért mindenképpen örömteli ez a hír, reméljük minél több hazai könyvtár követni fogja a példát. (link)

Online tanfolyamot indít a Google Magyarországon

A Technokrata oldalán jelent meg a hír, hogy ingyenes online tanfolyamot indít hazánkban a Google. A képzésre bárki jelentkezhet aki tudatosabban és hatékonyabban szeretné használni az internetet, elsősorban üzleti céljai érdekében. Az oktatóanyagok a legkülönfélébb témaköröket érintik, például közösségi média kampányok szervezését és levezetését, vagy a keresőoptimalizálás lehetőségeinek bemutatását. (link)

Óriási e-könyv-olvasó a Good e-Reader-től

Különleges e-könyv-olvasó kiadására készül közösségi gyűjtés keretében a Good e-Reader. A nemrég indított Indiegogo kampányban egy 13,3 hüvelykes, Android operációs rendszert futtató e-tinta készülék kiadása a cél. Az eszköz 1600×1200 pixel felbontású Mobius kijelzővel, 512 MB RAM-al, valamint 4 GB bővíthető belső memóriával rendelkezne, és az érintőfunkciók mellett támogatná a Wacom Stylus bevitelt is, így akár professzionális e-rajztáblaként s használható lenne. A tervezett ára 699 dollár, és mivel csupán 60 darab előrendelésére van szükség a kampány sikeres zárásához, ezért a készülék nagy valószínűséggel meg fog jelenni. (link)
Good E-Reader e-reader
Kép forrása: Good e-Reader

Teljesen felbolydul a munka világa a következő évtizedben

A fenti címmel jelent meg az Indexen egy érdekes cikk, amely a technológiai fejlődés munkaerőpiacra gyakorolt hatásaival foglalkozik. A cikk szerint a robotika és automatizáció gyors fejlődése miatt 2020-ra összességében több mint 5 millió munkahellyel kevesebb lesz a világon. Érdekesség, hogy a kékgalléros pozíciók mellett az irodai állások is veszélybe kerülhetnek, a megszűnő munkahelyek kétharmada adminisztratív állás lehet. Ezek mellett viszont megjelenhetnek olyan új, ma még nem is létező munkakörök, amikről a jelenlegi munkaerőpiacon még nem is gondolnánk, hogy versenyképesek lehetnek. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑