E-könyv E-könyvek az Olimpiai játékokról

Megjelent: 2016. augusztus 19. | Szerző: Varga Csaba

0

E-könyvek az Olimpiai játékokról

Úgy gondoljuk a magyar csapat nagyon jól szerepel az idei, sorrendben a XXXI. Nyári Olimpiai Játékokon. Bár Rió kicsit messze van :-), ráadásul a sajtó szerint nem is mindig úgy alakulnak a dolgok ahogy kéne (és néha a NOB is elejt egy-egy mérges vagy keserű megjegyzést a nyilatkozataiban). Azért legtöbb sportolónk mégiscsak örömmel tér haza, főleg azok akik érmet hoznak, de hallottunk már olyat is aki a 10. helynek vagy egyáltalán szereplésnek is nagyon-nagyon tudott örülni. Aki szeretne egyet nosztalgiázni vagy megismerni az újkori olimpiák történet, esetleg a történelmi háttérre is kíváncsi, az az alábbi listából válogathat.

8 kötet gyűjtöttünk most össze nektek. A lista első két  helyezettje olyan sorozat, amelyet mindenkinek érdemes beszereznie aki szeretne jobban elmélyülni az újkori olimpiák történetében (ráadásul nagyon jó áron vannak). Kiemelnénk meg belőle az utolsó előtti kötetet, amely a Magyar Elektronikus Könyvtárban fellelt mű (tehát ingyenesen letölthető) és az ókori olimpiák teljes leírását és történetét tartalmazza. A kereskedelmi forgalomban kapható e-könyveknél, hogy ne áruljunk zsákbamacskát, feltüntettük a papír változatok árait is, így mindenki láthatja mennyivel jobban jár az e-könyvvel. De vannak olyan kötetek is amelyekből nem is készült vagy már nem kapható a nyomtatott kiadás! Jó vásárlást, letöltést és olvasást kívánunk!

Szerző, cím Kiadó Link E-könyv ár Papír ár Miről szól?
A téli olimpiai játékok története 1924-2010 Kossuth Kiadó link 990 Ft Tökéletes adatbázis az újkori téli olimpiákról, a rövid szöveges összefoglaló – mely külön foglalkozik a magyar sportolók szereplésével – mellett teljes érem-  és ponttáblázatot tartalmaznak a kötetek.
I. rész: 1924–1968; II. rész: 1972–1992; III. rész: 1994–2010
3 részes sorozat, a sorozat egyes részei külön kaphatóak 990 Ft-os áron.
A sorozat egyben is megvásárolható itt
Ez a kiadvány kizárólag e-könyvben kapható!
Az újkori nyári olimpiák története 1896-2008 Kossuth Kiadó link 990 Ft Tökéletes adatbázis az újkori téli olimpiákról, a rövid szöveges összefoglaló – mely külön foglalkozik a magyar sportolók szereplésével – mellett teljes érem-  és ponttáblázatot tartalmaznak a kötetek.
7 részes sorozat, a sorozat egyes részei külön is kaphatóak 990 Ft-os áron.
I. rész: 1896–1912; II. rész: 1920–1936; III. rész: 1948–1960; IV. rész: 1964–1972; V. rész: 1976–1984; VI. rész: 1988–1996; VII. rész: 2000–2008
A sorozat egyben is megvásárolható itt
Ez a kiadvány kizárólag e-könyvben kapható!
Kiss Gergő: Életem a játék – Egy háromszoros olimpiai bajnok küzdelmei vízben és parton Libri Kiadó link 2 590 Ft 3 391 Ft Életrajzi mű, a magyar vizalabdasport egyik meghatározó korszakának (2000–2008) meghatározó alakjáról. Hogyan lesz valakiből egy többszörös olimpiai bajnok csapat tagja? Mennyi lemondásról, harcról, sikerről és örömről szól egy ilyen élet? A könyvből minden kiderül:)
Sinkovics Gábor, B.Molnár László: Knézy Duna International link 1 190 Ft Van egy sportriporterünk aki nem kevesebb mint 8 olimpiai játékról tudósított nekünk (az első a 1972-es müncheni az utolsó a 2002-ben Salt Lake City (USA)-ben rendezett téli olimpia volt). Ő Knézy Jenő, generációk riporterlegendája a könyv az ő életéről szól…
Carrie Synder: A futónő Libri Kiadó link 2 290 Ft 2 974 Ft Regény a női emancipáció történetéről melynek főszereplője egy kanadai sportolónő, aki az első olyan olimpián lett aranyérmes ahol szerepelhettek női atléták.
Lola Lafon: A kis kommunista, aki sosem mosolygott Libri Kiadó link 1 990 Ft 2 541 Ft A rendszerváltás előtti Románia olimpiai aranyat nyert sportolója Nadia Comanecit életéről olvashatunk ebben a könyvben. A történeten keresztül elég jó rálátásunk lehet a Ceausescu-rendszerre és arra az ellentmondásos viszonyra ami a 80-as évek román diktatúráját és a Nyugat kapcsolatát jellemezte.
Mező Ferenc: Az olympiai játékok története MEK link ingyenes A kiadás éve: 1929. A könyv irodalmi díjat kapott az 1928-as amszterdami olimpiai játékokon (akkor még volt ilyen is). Talán megérne egy új, nyelvileg kissé aktualizált kiadást, ugyanis a könyv teljes áttekintés nyújt az ókori görög olimpiákról, kezdve a versenyszámokkal, különböző ünnepségeken, szertartásokon át, az ókori stadion leírásáig. 121 kép szerepel benne szobrokról, templomokról (az ókori játékok erősen összefonódtak a vallással) és az Olympia területén lévő egyéb épületekről, még egy térkép is van benne amely bemutatja, hogyan nézett ki a játékok akkori helyszíne. Sajnos, csak szkennelt PDF-ben elérhető, ami viszont tartalmazza a digitalizált szöveget is.
Wilhelm Richter: A görögök és rómaiak játékai MEK link ingyenes Ez egy 1894-ben kiadott mű, mely többek között az ókori olimpia játékokról is szól.

Ezt olvastad már?

  • Vigyétek a gyerekeket, vegyetek e-könyveket! :-)2016. június 9. Vigyétek a gyerekeket, vegyetek e-könyveket! 🙂 Ma indul a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok sok-sok rendezvénnyel, koncerttel és könyvbemutatóval. Meglepően jó programok várják a könyvszeretőket nem csak a fővárosban hanem […]
  • Tanulni még mindig jobb papírból, az USA-ban is2015. február 4. Tanulni még mindig jobb papírból, az USA-ban is Bár a táblagépek és e-könyv olvasók, és úgy általában a számítógépek egyre inkább felváltják a hagyományos könyveket az amerikai általános és középiskolákban, de a főiskolások nagy része […]
  • Vannak még sztorik a Baker Streetről –  Sir Arthur C. Doyle e-könyvek2017. március 20. Vannak még sztorik a Baker Streetről – Sir Arthur C. Doyle e-könyvek A MEK-ben lévő Sherlock Holmes történetekből csak 4 van meg e-könyves formátumban, a többi most nálunk konvertálható ePubba vagy Mobiba. Van ahol csak a PRC verzió van meg (A sátán […]
  • H. G. Wells e-könyvek ePub és mobi formátumban2017. január 23. H. G. Wells e-könyvek ePub és mobi formátumban Az új konverter alkalmazásunk segítségével próbálunk most egy korábbi ígéretünknek eleget tenni. A Magyar Elektronikus Könyvtárban megtalálható 15 Herbert George Wells kötetet tettük […]

Címkék: , , , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑