Merítés FES_watch

Megjelent: 2017. január 15. | Szerző: Varga Tamás

0

E-papír óra a Sony-tól és 10 éves az iPhone

Olvasd az eszközödön!

A Sony bemutatta a FES Watch második generációját, 10 éve jelent meg az iPhone, 2017 legfontosabb kütyüi, és hibás az Amazon Echo vezérlése.

A Sony bemutatta a FES Watch második generációját

A Slashgear oldalán olvastuk hogy a Sony bemutatta a FES Watch nevű órájának második generációját. A karóra különleges e-papír technológiát használ, amely nem csak a kijelzőt, de a szíjat is beborítja. Okosfunkciókkal ugyan egyáltalán nem rendelkezik, viszont mind a számlap, mind a szíj mintázata egyetlen gombnyomás segítségével megváltoztatható. Az óra eddig csak fekete-fehér színek megjelenítésére volt képes, azonban az új generáció már színes e-papír technológiát használ, így a minták variálhatósága is sokkal nagyobb lett. Mivel a FES Watch csupán egyfajta kísérlet a Sony részéről ezért mind az előző, mind a mostani kiadása hivatalosan kizárólag csak Japánban lesz kapható, ám ha sikert arat a vásárlók között, akkor a nemzetközi megjelenésére is számítani lehet majd a közeljövőben. (link)

10 éve jelent meg az iPhone.

A kreatív Online emlékezik meg az első iPhone megjelenéséről, amelyet 2007. január 9.-én mutatott be Steve Jobs. Az iPhone volt az első igazi okostelefon, és a telekommunikációs technológiára gyakorolt hatása máig érezhető. Jobs a bemutatóban a következőként mutatta be az iPhone-t: “Nagyképernyős iPod érintéses vezérléssel, forradalmi telefon és internetes kommunikációs eszköz”. Ez a meghatározás pedig gyakorlatilag tíz év után is helytálló. (link)

Ezek lesznek a legfontosabb kütyük 2017-ben

Az Index Tech rovatában jelent meg egy lista, amely a 2017-ben várható legfontosabb kütyüket mutatja be. Az összeállításban helyet kapott az Apple jubileumi okostelefonja -amely egyelőre csak iPhone X néven fut-, valamint a nagy ellenfél a Samsung új phabletje a Galaxy Note 8 is. Emellett játékkonzolok, virtuális és fejlesztett valóság szemüvegek (ezek közül talán a Hololens a legérdekesebb) és még viszonylag megfizethető árú elektromos autó is van a legvártabb kütyük között. Az pedig hogy ezek közül melyik lesz valóban sikeres és forradalmi, kiderül a megjelenésükkor. (link)

Egy híradós miatt rendelt babaházakat az Amazon kütyüje

Érdekes esetről írt az Origo amely rávilágít a különböző hangvezérelt eszközök hibáira. Az Amazon Echo készüléke a felhasználó szóban kiadott parancsaira reagál, amelynek lelkét az Alexa nevű virtuális asszisztens adja. Természetesen a szolgáltatásra része az online rendelési lehetőség is, amelynek segítségével egyszerűen vásárolhatunk az Amazon boltjából. Azonban a hangfelismerési rendszere még nem elég fejlett, így fordulhatott elő hogy egy hatéves kislány egy elég drága babaházat tudott vásárolni az Echo segytségével. Amikor pedig erről beszámoltak a tévében és ott elhangoztt hogy mit mondott a kislány a készüléknek, nos, több Echo tulajdonos néző is gazdagodott egy babaházzal… (link)

Fejléckép forrása: Sony

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑