Merítés Merítés - 2015/47. hét

Megjelent: 2015. november 22. | Szerző: Varga Tamás

0

E-papír óra és e-könyves interjú

Olvasd az eszközödön!

Megjelent a Sony e-papír órája, interjú Csordás Attilával, az eKönyv Magyarország ügyvezetőjével és 30 éves a Windows. Az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre.

Interjú Csordás Attilával, az eKönyv Magyarország ügyvezetőjével

A Libarius.hu-n jelent meg egy interjú Csordás Attilával, a legnagyobb hazai e-könyv áruház, az eKönyv Magyarország ügyvezetőjével. A beszélgetésben többek között megismerhetjük az itthoni e-könyv piac jelenlegi helyzetét, kitérnek benne a másolásvédelem és az illegális letöltések témakörére, valamint a digitális kiadványokra vonatkozó magasabb áfa negatív hatásaira is. De ezek mellett olvashatunk benne például a hazai e-könyv piac jövőbeni bővülési lehetőségeiről is. (link)

Piacra kerül a Sony e-papírból készülő órája

A Prohardveren olvastuk, hogy zöld utat kapott a Sony e-ink technológiát használó karórája. Az FES Watch nevű eszköz nem okosóra, hanem csak egy „hagyományos” időmérő készülék, melynek különlegességét az adja, hogy nemcsak a számlap, hanem a szíj is e-papírból készült, így a kijelző mellett utóbbi mintázatát is meg lehet változtatni. Az óra egyetlen gombelemmel két évig működik, és mindössze 43 grammot nyom. A FES Watch egyelőre csak Japánban elérhető, meglehetősen borsos áron, 29 700 jenért (nagyjából 70 000 forint ) de nemzetközi megjelenése is tervbe van véve. (link)

30 éves a Windows

Három évtizede jelent meg a Windows, ennek alkalmából jelent meg egy írás az Index.hu-n a rendkívül találó 30 éve utáljuk, de nem tudunk nélküle élni címmel. A cikkben 15 érdekességet gyűjtöttek össze a világ legismertebb számítógépes operációs rendszeréről. Megtudhatjuk például hogy a Windows neve kezdetben Interface Office Manager volt, vagy hogy a sokak által kedvelt Pasziánsz játékot eredetileg az egér kezelésének megtanítására rakták bele a rendszerbe. (link)

Megjelent az Onyx új e-könyv olvasója

A Good E-Reader-en jelent meg a hír hogy elérhetővé vált Oroszországban az Onyx új e-könyv olvasója. A Cleopatra 2 nevű készülék 6,8 hüvelykes kijelzőt kapott, ami természetesen a legmodernebb Carta e-ink technológiát használja, ráadásul felbontása is elég magas, 1440×1080 pixel, 300 ppi (point/inch = képpont/hüvely) képpontsűrűséggel. Ez valamint az e-könyv olvasóknál szokatlanul magas 1 GB RAM és 8 GB háttértár minden bizonnyal kiváló olvasási élményt tesz lehetővé. A legtöbb e-könyv formátum nem igényel ilyen magas memória felhasználást, viszont ezzel a specifikációval szinte az összes PDF fájlt is valószínűleg akadás menetesen fogja megjeleníteni a készülék. Ráadásul Android operációs rendszert futtat, így a saját olvasóalkalmazásainkat feltelepíthetjük rá. A készülék ára Oroszországban 14 990 rubel azaz nagyjából 68 000 magyar forint. (link)

Onyx Boox Cleopatra 2 e-könyv-olvasó

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑