Merítés Egy kis statisztika, némi jó hír és persze BUÉK – 2016. utolsó napjára

Megjelent: 2016. december 31. | Szerző: Varga Csaba

0

Egy kis statisztika, némi jó hír és persze BUÉK – 2016. utolsó napjára

Tavaly megfogadtuk 🙂 , hogy minden év végén készítünk egy rövid statisztikát arról mit csináltak nálunk a kedves látogatók az adott évben. Nézzük hát a legnépszerűbb oldalainkat, cikkeket, e-könyveket. A végén pedig egy kis információ, milyen alkotók művei válnak közkincsé 2017 január 1-jétől.

Összesen 470 718 egyedi látogatónk volt idén akik 544 931 oldalt néztek meg, és átlag 2 perc 22 másodpercet töltöttek nálunk.

Legnépszerűbb oldalak

 1. Ingyenes e-könyvek adatbázisa 1.0 – 167 816-an jártatok itt, átlag 4 perc 38 másodpercet töltöttek ezen az oldalon.
 2. A főoldalon 118 643-an jártatok, átlag 1 percig böngésztétek a friss anyagok rövid leírásait.
 3. Ingyenes e-könyvek adatbázisa 2.0 – 41 511 látogató volt, átlag 2 perc 45 másodpercig.
 4. Az e-könyv rovat oldalán 24 224-en jártak, átlag 56 másodpercet voltak itt.
 5. Eszterházy Pétertől ingyenesen elérhető elektronikus műveinek listájával búcsúztunk, ezt az oldalt több mint 10 ezer (10 062) érdeklődő látogatta meg és átlag 5 perc 30 másodpercig tartózkodtak itt.

 

Esterházy Pétertől búcsúzunk e-könyveinek listájával

Esterházy Péter 2016. július 14-én távozott egy szebb, jobb világba, szerintünk szellemének halhatatlanságáról már életében tanúbizonyságot tett

Legnépszerűbb írásaink

 1. E-könyvek a monitoron – olvasó szoftverek asztali számítógépekre – 8232-en néztétek meg ezt a cikket, majdnem 13 percig olvasgattátok.
 2. Az Alcor Myth e-könyv-olvasó teszt is nagyon népszerű volt, majdnem 7 ezren olvasták (6917), majdnem 7 percig, a hetes szám a volt itt a nyerő 🙂
 3. Második legnépszerűbb tesztünk a PocketBook Touch Lux 3-ról szólt – 6187-en olvasták, 6 perc 33 másodpercig.
 4. Negyedik legnépszerűbb cikkünk is egy teszt volt, ebben egyszerre két eszközt a Koobe Slightbook HD háttérvilágításos és sima verzióját is górcső alá vettük. Ezt 5931-en látták, majdnem 7 percig olvasgatták.
 5. A nyugodt alvásért: kék fény szűrők Androidra – íme a bizonyíték, hogy sokan telefonon is szeretnek olvasni, ez nem baj, pláne, ha odafigyelünk, hogy szemkímélő üzemmódban tegyük ezt, ez a cikk pedig erről szól – 3907-en olvastátok ezt a cikkek, átlag 8 percen keresztül.

 

Egy kis hazai - Alcor Myth e-könyv-olvasó teszt

A hazai márkák tesztjei voltak a legnépszerűbbek

Kedvenc e-könyveink

 1. George Orwell 1984-e még mindig nagyon népszerű, 3459-en néztétek meg a Magyar Elektronikus Könyvtárban.
 2. Mikszáth Kálmán: A batyus zsidó lánya – 1917-en néztétek meg ennek az ingyenesen letölthető e-könyvnek az adatlapját a Multimédiaplázában.
 3. Eszterházy Péter Hasnyálmirigynaplójának adatlapját az E-könyv.hu-n 975-en néztétek meg.
 4. Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka ígérete – Egy éjszaka sosem elég – 869-en voltak kíváncsiak erre a könyvre (E-könyv.hu).
 5. A romantika nagyon népszerű nálunk 🙂 – Jill Mansell Van az a pénz? című regénye lett az 5. – 786-an néztétek meg az e-könyv adatlapját, szintén az E-könyv.hu-n.
 6. Victor Hugo: A polgárháború – 751 letöltés a MEK-ből.
 7. Szintén MEK, Takáts Ágoston Kerkai Jenő jezsuita szerzetesről szóló emlékiratát 730-an töltötték le.
 8. A Hőség című Jack Reacher sztoriról mi is írtunk, Lee Child elbeszélésére 691-en voltak kíváncsiak (E-könyv.hu).
 9. Jókai Mór A Bartáfalvi lévitáját 643-en töltötték le (MEK).
 10. Gárdos Péter: Hajnali láz – a 10. ismét egy kereskedelmi forgalomban kapható e-könyv lett 619 érdeklődővel (E-könyv.hu).

 

Lee Child: Hőség - e-könyv - E-könyv Magyarország Kft. - novella csak e-könyvben - hirdetés 620*350

Ritkán írunk kritikát, de a Hőséget kiveséztük, mert ez a sztori kizárólag e-könyvként jelent meg, szerettük 🙂

És akkor 1–2 jó hír a végére

Több világhírű író művei válnak idén közkincsé, többek között H. G Wells, Gerhart Hauptmann és Gerturde Steiné is. Ez azt jelenti, hogy az eredeti nyelvű könyveket ingyenesen elérhetővé lehet tenni (és fogják is hamarosan), illetve a hazai kiadóknak, fordítóknak mostantól sokkal könnyebb dolga lesz, mert nem kell engedélyt kérni a magyar nyelvű kiadáshoz. Wells műveit mi is hamarosan közzétesszük ePubba vagy Mobiba konvertálható formátumban, e MEK-ben ezek már fent vannak, de nem e-könyvként. A Wikipédián meg lehet tekinteni, mely alkotók művei válnak még 2017. január 1-jén közkincsé

Egy nagyon híres képzőművészünk alkotásai is szabadon hozzáférhetővé vállnak, mármint a digitális másolatok: biztosak vagyunk benne, hogy Moholy-Nagy László képeiből, fotóiból hamarosan digitális tárlatok fognak nyílnia a neten.

 

Eredményekben gazdag, békés és boldog új évet kívánunk!

 

Fejléckép forrása: Pixabay

Ezt olvastad már?

 • Bekapcsoltuk az online e-könyv konvertálónkat2016. szeptember 28. Bekapcsoltuk az online e-könyv konvertálónkat Aki követ minket a Facebookon, az találkozhatott nemrég egy bejegyzéssel, mely szerint a 3000. oldalkedvelés elérését egy meglepetéssel szeretnénk megünnepelni. Nos bizony elértük […]
 • Vigyétek a gyerekeket, vegyetek e-könyveket! :-)2016. június 9. Vigyétek a gyerekeket, vegyetek e-könyveket! 🙂 Ma indul a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok sok-sok rendezvénnyel, koncerttel és könyvbemutatóval. Meglepően jó programok várják a könyvszeretőket nem csak a fővárosban hanem […]
 • Ma indul a 23. Nemzetközi Könyvfesztivál2016. április 21. Ma indul a 23. Nemzetközi Könyvfesztivál Ma délután három órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdetét veszi a 23. Nemzetközi Könyvfesztivál (helyszín: MILLENÁRIS 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.). A díszvendég a norvég Jostien […]
 • Könyvek a Google Playből e-könyv-olvasóra2015. október 28. Könyvek a Google Playből e-könyv-olvasóra Íme első cikkünk melyet egy olvasói kérdés inspirált. Érkezett hozzánk a minap egy hozzászólás, melyben az iránt érdeklődtetek, lehet-e a Google Play Books szekciójában vásárolt […]

Címkék: , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑