Merítés Életmentő okosgyűrű, hazánk legnagyobb költői a neten

Megjelent: 2016. február 28. | Szerző: Varga Tamás

0

Életmentő okosgyűrű, hazánk legnagyobb költői a neten

iCharming Ring okosgyűrű bemutató, József Attila, Arany és Petőfi a neten, összefoglaló az Apple vs. FBI ügyről, valamint újfajta könyvesbolt nyitását tervezi a Barnes & Noble.

Életmentő okosgyűrű

Az Indexen Cellanapló rovatában jelent meg egy bemutató a kínai ZTE telekommunikációs vállalat legújabb fejlesztéséről. Az iCharming Ring névre hallgató ékszerben van mozgásérzékelő, világítással jelzi ha üzenetet kapunk, de leghasznosabb funkciója az, hogy egy speciális mozdulatsor megadásával, elküldi a tartózkodási helyünk koordinátáit egy előre megadott címre. Ezzel pedig akár életet is menthet, hiszen segítségével jelezni tudjuk, ha bajba kerültünk. Emellett még a viselhető okoseszközök egészségügyben való felhasználhatóságának jövőjébe is kaphatunk némi betekintést, ha elolvassuk az írást. (link)

József Attila, Arany és Petőfi a neten

A Könyvkonnektor blogon olvastunk egy érdekes bejegyzést, amely a legnagyobb hazai költők internetes elérhetőségeit mutatja be. Megismerhetjük belőle a József Attila összes műve portált, amely a szerző valamennyi költeményét és versét tartalmazza, könnyen átlátható és kereshető formában. A bejegyzés emellett az irodalom és a digitális megjelentethetőség témakörével is foglalkozik, valamint olvashatunk egy érdekes honlapról is, amely Arany János és Petőfi Sándor levelezését és ismertségét az internet korába helyezve mutatja be. (link)

Apple vs. FBI és a San Bernardino ügy

A Magyar Android Portál közölt egy cikket, amely az Apple és az FBI közötti jogi huzavonával foglalkozik. Előző hétindítónkban már foglalkoztunk ezzel az üggyel, amelynek lényege hogy az amerikai óriásvállalat megtagadta a Szövetségi Nyomozó Iroda parancsát, és nem volt hajlandó feltörni egy bűnügyben érintett iPhone-t. A portál cikkében egy részletes összefoglalót olvashatunk erről, valamint megtudhatjuk azt is hogy Egyesült Államok-beli informatikai vállalat és hivatal hogyan foglalt állást ebben az ügyben. (link)

A Barnes & Noble is az Amazon útjára lépett

A Good E-Reader oldalán jelent meg a hír hogy a legnagyobb amerikai könyvesbolt és kiadó újfajta könyvesbolt megnyitását tervezi. A cég már így is rendelkezik 640 bolttal szerte az Egyesült Államokban, de a szóbeszédek szerint az új üzlet a nemrég az Amazon által nyitott kereskedés stratégiáját fogja követni, és csak a kiadó webáruházának bestseller kiadványai lesznek kaphatóak benne. Emellett minden valószínűség szerint a Barnes & Noble saját e-könyv olvasó márkája, a Nook is helyet fog kapni az üzlet polcain. (link)

 

Fejléckép forrása: Microsoft.com – Összeköltők

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑