E-könyv no image

Megjelent: 2020. december 20. | Szerző: Varga Csaba

0

Értsd, hogy tudd helyzet – magyar szótárak e-könyv-olvasókra

Eme rövid cikk leginkább azoknak lesz hasznos akik Kindle vagy PocketBook e-könyv-olvasót találtak a fa alatt (vagy már régebbről van nekik :-)) és szeretnének idegen nyelvű (leginkább angol) könyveket olvasni rajtuk. Igyekeztünk összeszedni, hogyan és miként lehet beszerezni az eszközökön található szótármodulhoz magyar nyelvű tartalmat. Találtok még egy linket, ahonnan más típusú készülékekre (Nook, Kobo stb.) is le lehet tölteni szótárakat, ezeket azonban nem tudtuk ellenőrizni.

Az alaphelyzet az, hogy a jobb e-könyv-olvasókban található szótár modul, amit akár olvasás közben is lehet használni. A legtöbb esetben már néhány előre telepített szótár is található, de magyar címszavakat is tartalmazó fájlok általában nem elérhetőek a készülékeken. A még jobb e-olvasók szótármodulja viszont bővíthető, ezt kihasználva vállalkozások és magánszemélyek is készítettek pénzért vagy ingyenesen elérhető, telepíthető szótárfájlokat. Leginkább angol-magyar vagy magyar-angol változatok érhetőek el. Nézzük először a kínálatot, majd pedig röviden leírjuk, miként lehet üzembe helyezni a beszerezett szótárat Kindle vagy Pocketbook olvasókon…

Profiktól mindenkinek

Az Akadémiai Kiadó kínál egy termékcsomagot, melynek része a fent megnevezett típusú eszközökre letölthető, mintegy 62 000 címszót tartalmazó angol-magyar és magyar angol szótár. Az ára relatíve nem vészes, 5780 Ft (egy nyelvi irányba ennyi, tehát, ha valaki oda-vissza szeretne fordítani, annak kétszer ennyi kell fizetnie). A csomagnak része a nyomtatott változat plusz 2 éves szotar.net előfizetés is. Aki megfelelő minőségű, ellenőrzött tartalmat akar, annak ennél jobb ajánlat nem nagyon létezik.

Linkek:

 

Egyéb fizetős tartalmak

 

 

 

Ezt olvastad már?
Vissza az oldal tetejére ↑