Merítés

Megjelent: 2016. május 1. | Szerző: Varga Tamás

0

Esti mesék VR-sisakban, szárnyaló Amazon, zuhanó Apple

Olvasd az eszközödön!

Különleges virtuális valóság fejlesztésen dolgozik a Samsung, jól teljesített az Amazon, az Apple viszont veszteséges negyedévet zárt.

Júliustól az elektronikus aláírást is elfogadják Magyarországon

Az Sg.hu oldalán jelent meg a hír, hogy egy július elsejétől hatályba lépő jogszabály szerint már az elektronikus aláírás is elfogadott és bizonyító erejű lesz az összes uniós tagállamban, köztük természetesen Magyarországon is.  Az elektronikus szignó jogszerű használatához azonban egy speciális eszközt (úgynevezett „aláíró pad”-et) kell igénybe venni, amely nem csak magát az aláírást, hanem a hozzátartozó különböző biometrikus adatokat (ez például az aláírás sebességét és azt jelenti, milyen erősen nyomja az aláíró a digitális tollat) is eltárolja a szignózott dokumentumban. (link)

Esti mesék VR-sisakban

Különleges virtuális valóság fejlesztésről számolt be az Origó. A Samsung által bemutatott Bedtime VR Stories nevű applikáció segítségével a szülők akkor is olvashatnak esti mesét gyermeküknek, ha távol vannak egymástól. Ehhez mind a csemetének, mind a szülőnek viselnie kell egy-egy VR-sisakot, és így a történet egy közös virtuális valóságban játszódik. Az alkalmazás Galaxy S7 Edge okostelefonnal és Gear VR headset-el lesz használható, azonban jelenleg még tesztelés alatt van, a várható kereskedelmi megjelenéséről jelenleg nincs információ. (link)

A várakozásokon felül teljesített az Amazon

A Portfolio.hu gazdasági híroldalon olvastuk, hogy eddigi legsikeresebb üzleti negyedévét zárta az Amazon. Az amerikai óriásvállalat legfontosabb húzó ágazata cloud (felhő alapú tárhely és adattárolás) szolgáltatás. Itt nem is annyira az egyéni felhasználók, hanem más cégek és amerikai kormányzati szervezetek az Amazon legfontosabb ügyfelei. Emellett jól teljesítettek a cég saját fejlesztésű hardverei is, Fire táblagépből például a tavalyi első negyedévhez képest idén kétszeresek voltak az eladások. (link)

Történelmi visszaesést produkált az Apple

Nem tudott ilyen jó hírekről beszámolni az Apple, ahol szintén  a héten hozták nyilvánosságra az első negyedév üzleti jelentését. Az Index írta meg hogy az előző évi eredményeihez képest 12%-al csökkentek a vállalat bevételei, ezzel 2003 óta most először esett vissza a teljesítménye. A csökkenés legfőbb okának az iPhone 6S rossz eladási mutatóit jelölték meg, de az iPad eladások is 19%-al csökkentek, valamint a cég Mac személyi számítógépei sem tejesítettek a várakozásoknak megfelelően. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑