Merítés HisenseA2

Megjelent: 2017. február 19. | Szerző: Varga Tamás

0

Felolvasó modul a Windows 10 Mobile-ban és e-ink kijelzős telefon Kínából

Felolvasó modul a Windows 10 Mobile-ban, hatalmasat nőttek a Kindle Fire tablet eladások, e-ink kijelzős telefon Kínából és jön az e-recept.

E-könyv felolvasóval jön a Windows 10 Mobile új frissítése

Az eweek.com közölte a hírt, hogy a múlt héten kijött új Windows 10 Mobile frissítés alapértelmezett böngészője – az Edge – nem csak az EPUB fájlok megnyitását támogatja, hanem képes ezek felolvasására is. Így a Windows Mobil operációs rendszert használó okostelefonok már mindenféle extra alkalmazás feltelepítése nélkül is teljes értékű e-könyvolvasóként használhatóak, persze a sokkal nagyobb olvasási kényelmet nyújtó e-ink kijelző nélkül. (link)

Hatalmasat nőttek a Kindle Fire eladások

A Good E-Reader számolt be róla hogy 99,4%-al, csaknem a duplájára nőttek az Amazon sajátmárkás táblagép termékvonalának, a Kindle Fire tablet családnak az eladásai. Bár ez a növekedés jelentős, a Fire még mindig csak a harmadik legnépszerűbb márka a globális táblagép piacon, a maga 7 százalékos részesedésével. A vezető márka 27%-al az Apple iPad, ezt követik a Samsung táblagépei 17,2%-al, a maradékon pedig sok kisebb gyártó osztozik. A Fire vonal növekvő népszerűsége ellenére összességében a tablet eladások – ha kismértékben is de – visszaestek 2016-ban és ez a trend elemzők szerint idén is folytatódni fog. (link)

E-ink kijelzős telefon Kínából                                 

Hivatalosan is bejelentették a kínai Hisense A2 duplakijelzős okostelefont, olvasható a The Digital Reader hírében. A telefon különlegességét az adja, hogy míg az előlapon egy 5,5 hüvelykes Full HD AMOLED kijelző van, addig a hátlapon egy 5,2 hüvelykes e-ink kijelző kapott helyet. Ez a megoldás nagyon hasonlít az általunk is tesztelt YotaPhone 2-re, igaz a mostani trendeknek megfelelően mindkét kijelző jóval nagyobb lett. A telefon természetesen Android operációs rendszert futtat, és egyéb hardveres képességek tekintetében – egy kivételével – sem kell szégyenkeznie: 4 GB RAM-ot és 64 GB (bővíthető) tárhelyet kapott. A kivétel a processzor: ez csupán egy Snapdragon 430, ami inkább a középkategóriás telefonokra jellemző. (link)

Év végéig jön az e-recept

Az Index techrovatában olvastuk, hogy hamarosan befejeződik az évek óta tartó országos egészségügyi informatikai fejlesztés, melynek eredményeképpen jelentősen egyszerűbbé válik a betegek adatainak kezelése és hozzáférhetősége. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) névre hallgató rendszert, már szűk intézményi körben élesben tesztelik és novemberben teljesen átadják. (link)

Fejléckép forrása: YouTube

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza az oldal tetejére ↑