Merítés amazon_martian

Megjelent: 2016. május 16. | Szerző: Varga Tamás

0

Fitneszóra teszt és új videómegosztót indít az Amazon

Olvasd az eszközödön!

Fitbit Blaze bemutató, hazai siker az Intel versenyén, jelentés a magyar fiatalok letöltési szokásairól, új videómegosztót indít az Amazon.

Fitbit Blaze fitneszóra bemutató

Az Indexen jelent meg egy bemutató írás a világ egyik legnagyobb fitneszkarkötő-gyártójának új eszközéről, a Blaze fitneszóráról.  Az új kütyünél a készítők megpróbálták egyesíteni az okosórák és fitneszkarkötők legfontosabb előnyeit. Ez a teszt alapján többé-kevésbé sikerült is, bár az okosóra funkcionalitások nem teljes körűek, chat üzeneteket például nem tud megjeleníteni a Blaze. Amiben viszont sokkal jobb a jelenlegi megoldásoknál, az az üzemidő, öt nap folyamatos működést simán kibír az eszköz. (link)

Magyar siker az Intel innovációs versenyén

A Technokrata számolt be a 2016-os Intel Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny elért magyar sikerről. Bálint Karola a csongrádi Batsányi János Gimnázium végzős diákja különdíjat nyert az általa készített ShopMap alkalmazással, mely a vásárlásban nyújt segítséget. A felhasználók elkészíthetik benne saját bevásárlólistájukat, amelynek tartalmát utólag bármikor megváltoztathatják, ráadásul az áruházon belüli tájékozódásban is segít, mivel bármilyen termék nevére rá lehet keresni, az alkalmzás pedig azonnal megmutatja, hogy melyik polcon található. (link)

Nekimegy az Amazon a Youtube-nak

A The Digital Reader-en olvastuk, hogy Video Direct néven új video megosztó szolgáltatást indított az Amazon. Az amerikai vállalatóriás a Youtube-nak és közvetetten a Netflixnek kíván konkurenciát állítani, ugyanis az új oldalra a felhasználók feltöltheti saját készítésű videóikat és ezeket pénzért megnézhetővé tehetik, de természetesen lehetőség lesz reklámokkal tarkított ingyenes hozzáféréshez is. A kérdés az, hogy sikerül-e az új szolgáltatónak befognia Youtube-ot, ugyanis utóbbi cégnek azért jó pár év előnye van az online video megosztási piacon. (link)

Használják a fiatalok az illegális online tartalmakat

Az Adó Online közölt egy cikket az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának legfrissebb jelentéséről, amelyben a magyarországi fiatalok online tartalomhasználti szokásait is vizsgálták. A tájékoztatóból többek között kiderül hogy a hazai fiatalok 21%-a már legalább egyszer használt illegális forrásokat valamilyen digitális tartalomhoz való hozzáféréshez, ez a szám egyébként 4%-al alacsonyabb az uniós átlagnál. Nagyobb gond viszont, hogy a megkérdezettek több mint negyede nem tudta eldönteni hogy egy adott tartalmat legális vagy illegális forrásból szerez be. (link)

Fejléckép forrása: ActuaLitté via Foter.com / CC BY-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑