Merítés március 15.

Megjelent: 2016. március 13. | Szerző: Varga Tamás

0

Forradalmi kalandjáték, új típusú e-ink kijelző és ítélet az Apple ellen

Olvasd az eszközödön!

Kalandjáték március 15. alkalmából, új e-tinta kijelző a láthatáron, terjeszkedik a OneDrive, Laborom alkalmazás bemutató, és kartellezett az Apple.

Ünnepi kalandjátékkal készül március 15.-re a Mistory

A Kütyü Magazinon olvastuk a hírt  hogy a március 15.-i ünnepi alkalomra tematikus kalandjátékkal készül a Mistory applikáció, amely okostelefon vagy más táblagép segítségével a forradalom helyszíneit és eseményeit eleveníti fel Budapest belvárosában. A körülbelül 45 perces játék olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagítja a játékosokat, amelyre a könyvek, vagy egy hagyományos történelemóra nem feltétlen adnak lehetőséget. (link)

Új típusú e-tinta kijelző a láthatáron

A Good-E Reader írt róla, hogy új típusú e-tinta kijelző megjelentetését tervezi a tajvani E-ink Holdings. A világ legnagyobb e-tinta kijelző gyártója az elkövetkező két hónapban teheti meg a bejelentést az új fejlesztésről, amely a szóbeszédek szerint minden méret kategóriában (6-tól egészen 13,3 hüvelykig) elérhető lesz a különböző e-könyv olvasókba. A kérdés az hogy mennyire fog elterjedni, hiszen még több tavaly megjelent eszköz is Pearl kijelzővel felszerelve jött ki, ami pedig már lassan több mint 6 éves technológia. (link)

Jogerős: kartellezett az Apple

Elutasította az amerikai Legfelsőbb Bíróság az Apple antitröszt-ügyének újratárgyalását, ezzel helyben hagyta a cég ellen 2014-ben hozott ítéletet – olvasható a hsws.hu hírében. Az ítélet kimondja, hogy az Apple versenyellenes magatartást tanúsított és kartellt szervezett az elektronikus könyvek piacán, öt nagy nemzetközi könyvkiadóval együttműködésben. Ezzel pedig jogerőssé vált az összesen 450 millió dolláros kártérítés is, amelyet nagyrészt a felhasználók felé kell kifizetnie a cégnek. (link)

Laborom – egészségügyi adatok telefonon

A Technokrata írt a magyar fejlesztésű Laborom alkalmazásról, amelynek segítségével könnyen hozzáférhető formában tárolhatjuk különböző egészségügyi adatainkat. Tartalmaz többek között vércukormérési nyilvántartást, vérnyomás- és súlynaplót, kalóriaszámlálót, és még gyógyszer bevételi emlékeztetőket is megadhatunk benne. A legújabb frissítés segítségével pedig már a különböző orvosi leleteket és műtéti adatokat is elmenthetünk benne, ráadásul a kötelező vizsgálatokra még figyelmeztetést is beállíthatunk. (link)

Európában terjeszkedik az OverDrive

A Publishing Perspectives oldalán jelent meg a hír, hogy az Egyesült Államok legnagyobb e-könyv kölcsönzési szolgáltatója, az OverDrive három európai könyvtárban is bevezeti kölcsönzési rendszerét. A németországi Öffentliche Bücherhallen Hamburban, az ausztriai Büchereien Wien Bécsben, és a svájci Pestalozzi-Bibliothek Zürichben mind az OverDrive segítségével vezeti be a digitális könyvkölcsönzési lehetőséget olvasóinak. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑