Merítés ebook_vs_tablet

Megjelent: 2016. június 26. | Szerző: Varga Tamás

0

Frissült a legolcsóbb Kindle készülék, ingyen Drive tárhely és Apple kártérítések

Olvasd az eszközödön!

Új verziót kapott a legolcsóbb Kindle, az Apple elkezdte kiutalni a kártérítéseket a felhasználóknak, ingyen Google Drive tárhely, és újságszerkesztő mesterséges intelligencia.

Frissült a belépőszintű Kindle

Számos hazai és külföldi portálon jelent meg a hír hogy az Amazon frissítette legolcsóbb, belépőszintű Kindle e-könyv-olvasóját. A felújított modell külsőre vékonyabb és könnyebb lett, valamint fehér színben is kapható. Belsőre pedig kétszer nagyobb memóriát, némi szoftveres javítást és Bluetooth audiokapcsolatot kapott, így már elvileg hangoskönyvek is hallgathatóak rajta. Részletesebben a változásokról az E-könyv olvasók Blogon olvashatunk. (link)

Az Apple elkezdte kiutalni az e-könyv kártérítéseket a felhasználóknak

A hét másik nagy e-könyves híre volt, hogy az Apple elkezdte kiutalni az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága által megállapított 400 millió dollár összértékű kártérítési pénzeket a felhasználóknak. A legtöbb nagy nemzetközi portál, köztük a The Guardian is beszámolt az esetről. Az informatikai óriásvállalatnak azért kell fizetnie, mert – összejátszva az öt legnagyobb amerikai könyvkiadóval – mesterségesen magasan tartotta a készülékeire megvásárolható e-könyvek árait. A kártérítés levásárolható kreditek formájában jelenik meg az érintett felhasználók iTunes, Amazon, Barnes & Noble és Kobo fiókjaiban. (link)

Ingyen Google Drive tárhely

A tech2.hu-n olvastuk, hogy a Google 1 terabájt ingyen Drive felhő tárhelyet ajándékoz a felhasználóknak. A meglehetősen nagylelkű adomány azoknak jár, akik valamilyen módon hozzájárulnak a Google Maps alkalmazás fejlesztéséhez a Helyi idegenvezetők project keretében. Ez többek között lehet fényképek feltöltése, térkép-hibák bejelentése, valamint vélemények és feljegyzések írása is. Ezekért pontokat kapunk, amelyeket nem csak tárhely bővítésre, hanem egyéb exkluzív tartalmakra, valamint nyereményjáték részvételi lehetőségekre is beválthatunk. (link)

Annyi a sajtónak is Watson miatt

A fenti címmel jelent meg egy érdekes cikk az IBM mesterséges intelligenciájáról. A Watson névre keresztelt MI-t már számos területen kipróbálták, most pedig egy komplett újságot is megszerkesztett. A The Drum nevű marketing szaklap engedte át a szerkesztői széket a Watson-nak egy szám erejéig, és a program sikeresen hajtotta végre a feladatot. De emellett interjúhoz írt kérdéseket, valamint rendkívül hatékony analitikai képességeinek köszönhetően előrejelző cikkeket is készített. (link)

Fejléckép forrása: amazon.com

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑