App-kirakat

Megjelent: 2015. február 11. | Szerző: Varga Tamás

0

HabitRPG – A (kaland)játékos teendőlista

A digitális teendőlisták (angol nevükön to-do lists) igen hasznos segítséget nyújtanak mindennapi feladataink elvégzésében. Használatukkal nem felejtjük el fontos elintézni valóinkat, ráadásul okos eszközeinken is tudjuk használni őket, így nem kell egy külön füzetet vagy határidőnaplót magunkkal hordozni. Rengeteg félét találunk az interneten és a különböző mobilos alkalmazásboltokban, de nem mindegyik egyformán hasznos. Most egy olyan teendőlistát szeretnénk bemutatni nektek, ami egy kicsit másképp, könnyedebben közelíti meg az elvégzendő feladatok problémáját.

A HabitRPG egy böngészőfelületekről, illetve Android és iOS eszközökre dedikált alkalmazásként egyaránt elérhető, magyarul is tudó digitális határidőnapló és „szokásfelügyelő”. Használata ingyenes, bár lehetőségünk van prémium szolgáltatások vásárlására, de ezek leginkább csak a reklámok eltüntetésére, és a HabitRPG-n belüli énünk  „színesebbé” tételére szolgálnak, megvételük nélkül is teljesen jól működik a szoftver.

Legfontosabb eltérése a százszámra fellelhető hasonló alkalmazásoktól az, hogy a felhasználónak van egy avatárja, ami a feladataink elvégzésével erősödik, szintet lép, és jutalmakat (például aranyat) kaphat, de ha hanyagoljuk teendőinket, vagy túl sokszor engedünk rossz szokásainknak akkor akár el is halálozhat. Ahogy erősödik karakterünk és feljebb lép az egyes tapasztalati szintekre, úgy vehetünk neki egyre jobb és hasznosabb tárgyakat  a kapott kincsekből és a játékbéli pénzből.

02
Sok-sok lehetőség az avatárunk kinézetének beállítására…

A böngészőből való bejelentkezés (amit akár a facebook elérhetőségünkkel is megtehetünk) után egyből láthatjuk a kezelőfelületet, aminek a felső részén karakterünk képét és aktuális állapotát találjuk. Ha erre az avatárra kattintunk, akkor módosíthatjuk kinézetét, és megnézhetjük a karakterlapját. A kezdőképernyő nagyobbik, alsó, részén pedig négy különböző kategóriába osztva elvégzendő példa teendőket találunk. Ezeket persze ki is törölhetjük, és felvehetjük a saját feladatainkat a listákra. A négy kategória a következő:

  • Szokások: Ezek lehetnek jó vagy rossz irányultságúak, vagy akár vegyesek is. szokás lehet például a sportolás vagy az olvasás. Rossz pedig a nassolás, a dohányzás vagy a túl sok tévénézés. Van amelyik két folyamatot is jelölhet: például a lépcsőhasználat, amiben a pozitív akció, ha a lakásunkba menet a lépcsőt használjuk, míg a negatív, ha liftezünk. Persze mindenki saját magának és életmódjának megfelelően állítja be a szokásokat, a lényeg hogy érezzük, mi számít jónak, és mi rossznak a számunkra. Beállíthatjuk az egyes szokások nehézségét (ettől függően kap avatárunk jutalmakat és büntetéseket), és időpontját is.
  • Napi feladatok: Ezek azok a teendők, amiket minden nap el kell végeznünk, például a kutya megsétáltatása, vagy az elmosogatás. Ha valamit kihagyunk, akkor karakterünk büntetést kap, csökken az életerő pontja, ha viszont elvégezzük őket, akkor persze jutalom üti a markunkat. A napi feladatok nehézségét és szintén be tudjuk állítani, a színek használatával pedig a listát tudjuk átláthatóbbá tenni.
  • Tennivalók: Ide az egyszer elvégzendő dolgok tartoznak, ezek lehetnek találkozók, vagy különleges események. Elvégzésükkel szintén jutalmat kapunk.
  • Jutalmak: Itt költhetjük el a sikeresen elvégzett teendőkért kapott aranyat. Egyfelől a HabitRPG beli énünknek vehetünk különböző tárgyakat, másfelől pedig beállíthatunk személyre szabott jutalmakat is, amikkel saját magunkat lephetjük meg a jól végzett feladatokért. Személyre szabott jutalom lehet például egy sorozat epizód megnézése, vagy egy kis csoki evés is :-). Ezeknek árát mi állíthatjuk be, ez által tudjuk belőni, hogy mennyire is számít nagy jutalomnak az adott tevékenység számunkra.

01 Íme a kezdőképernyő

A fentieken kívül még közösségi területen is elég erős az alkalmazás. Alakíthatunk például barátainkkal csapatot, és közös tevékenységeket is megoldhatunk, ami által nagyobb jutalomra tehetünk szert. Beléphetünk céhekbe, vagy beszélgethetünk a fórumokon is.

habitrpg_pixel

webcím: https://habitrpg.com

Android alkalmazás: link

iOS alkalmazás: link

Aki szeretne egy kicsit játékos, de hasznos teendő listát kipróbálni, annak mindenképpen ajánljuk, hogy vessen egy pillantást a HabitRPG-re. A Szokások használatával sokkal könnyebben tudjuk úgy vezetni az életünket ahogy szeretnénk, és arra a feladatainkra és tennivalóinkra tudunk koncentrálni amik valóban fontosak a számunkra.

Ezt olvastad már?

  • Word dokumentumból e-könyv egyszerűen – Atlantis Word Processor2015. március 24. Word dokumentumból e-könyv egyszerűen – Atlantis Word Processor A Papírontúl blognak van egy e-könyv adatbázisa ahol többek között a Magyar Elektronikus Könyvtár ingyenes gyűjteményét próbáltuk meg elérhetővé tenni egy egyszerűen használható keresővel. […]
  • Mire jó a semmi – Kindle Textbook Creator2015. március 10. Mire jó a semmi – Kindle Textbook Creator Jelen bejegyzés inkább egy rövid elmélkedés arról, hogy mi szükség lehet olyan alkalmazásokra, mint az Amazon által kiadott Kindle Textbook Creator, ugyanis magáról a szoftverről nem sokat […]
  • E-könyv-olvasó alkalmazások több platformon – 1. rész2015. február 10. E-könyv-olvasó alkalmazások több platformon – 1. rész Bár az elektronikus olvasás dedikált eszközei az e-ink kijelzővel rendelkező készülékek, a többség más típusú hardvereket használ. A gyakorlatilag univerzális okostelefonok és táblagépek […]
  • Moon+ Reader – személyre szabott olvasás Androidon2015. január 29. Moon+ Reader – személyre szabott olvasás Androidon Az e-könyvek népszerűsége lassan, de biztosan növekszik az olvasók körében. Egyre többen és többen állnak át a nyomtatott könyvek olvasásáról a digitális kiadványokra. Nagy előnye ennek a […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑