Merítés Hamarosan cikk a legjobb e-könyv-olvasokról, mit hoz a jövő az e-könyveknek?

Megjelent: 2016. november 28. | Szerző: Varga Tamás

0

Hamarosan cikk a legjobb e-könyv-olvasokról, mit hoz a jövő az e-könyveknek?

Olvasd az eszközödön!

Még bronzvasárnap előtt írunk a legjobb e-könyv-olvasókról, két cikk az e-könyvek jövőjéről, és mi történik egy lopott bankkártyaszámmal?

Napokon belül cikk a 10 (szerintünk) legjobb  e-könyv-olvasóról

Még bronzvasárnap előtt megjelentetünk egy bejegyzést a legjobb e-könyv-olvasókról, amiket így idén év végén érdemes a fa alá vagy magunknak megvenni. Egy 10-es listát állítunk össze, lesz egy abszolút győztes, és még 3-3 kategóriában – az ár/érték arányban a legjobb (1), ha nem számít a pénz (2) és ha nagyon is számít (3) – próbáljuk meg ajánlani a legjobb eszközöket. Természetesen a lista szubjektív és persze megpróbálunk olyan dolgokat is figyelembe venni, mint itthoni szervízháttér, támogatás.

Epub4? – Az IDPF beolvadása a W3C-be

Az EPUB szabványt bevezető szervezettel, az International Digital Publishing Forum-al kapcsolatos írást olvashatunk az E-könyv olvasók blog új posztjában. A bejegyzés az IDPF és a World Wide Web Consortium jövő januárban esedékes egybeolvadásáról számol be, de azoknak is hasznos lehet, akik csak az EPUB szabvány iránt érdeklődnek. A cikk részletesen bemutatja az EPUB  működését is, azt hogy mi a különbség ennek 2-es és 3-as verziói között, és hogy vajon miért még mindig a régebbi verzió az elterjedtebb. (link)

Az e-könyv senyved, újra erőre kapott a nyomtatott könyv: mi a való?

A Könyvkonnektor oldalán jelent meg egy érdekes bejegyzés, amely az e-könyvek csökkenő népszerűségéről beszámoló hírekkel foglalkozik. Az írás rávilágít, hogy ezek a csupán a legnagyobb angolszász kiadók üzleti jelentéseiből származnak, és számos egyéb tényezőt nem vesznek figyelembe. Ilyenek például az egyre növekvő számú ingyenes letöltések, a kisebb kiadók és magánkiadású e-könyvek egyre sikeresebb elterjedése, vagy éppen az egyre nagyobb számú könyvtári e-könyv kölcsönzés. (link)

Mi történik egy lopott bankkártyaszámmal?

Tanulságos és hasznos cikket olvashatunk az Index Tech rovatában, amely a bankkártya szám lopások egyre súlyosbodó jelenségével foglalkozik. Megtudhatjuk hogyan lophatják el bankkártya adatainkat fizikai és internetes módszerekkel, hogyan és mennyiért adják tovább ezeket a sötét web nagy gyűjtőoldalainak, és hogy mit kezdenek velük az internetes bűnözők. Természetesen arra is kapunk tippeket, hogyan tudjuk elkerülni az ilyen csalásokat, és mire kell figyelnünk, hogy feltűnjön ha esetleg áldozatul esnénk egy ilyen lopásnak. (link)

Fejléckép forrása: PocketBook, PocketBook Inkpad2

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑