Merítés SmartSummer

Megjelent: 2016. július 31. | Szerző: Varga Tamás

0

Hasznos kütyük a strandra és családi könyvtárral bővül a Play Áruház

Olvasd az eszközödön!

Bemutató a Vodafone Smart Summer kollekciójáról, családi megosztási lehetőség a Play Áruházban, interjú a Bookr Kids alapítójával és nemzetközi siker a hazai InSimu fejlesztés.

Hasznos kütyük a strandra

A Prím hírek közölt egy bemutató írást a Vodafone nyári felhasználásra szánt okoseszközeiről. A Smart Summer névre hallgató kollekció olyan érdekes készülékeket tartalmaz, mint a fürdőruha, amely figyeli hogy meddig vagyunk a napon és szól, ha túl magas az UV sugárzás vagy egy gyerekeknek készített sapka amely jelzi, ha a csemete túl messzire kóborolt a parton. De van például olyan utazó táska is, amelyet nyomkövető technológiával láttak el, így egy okostelefon segítségével könnyedén meghatározhatjuk a helyét. (link)

Családi könyvtárral bővül a Play Áruház

Az IT Café közölte a hírt, hogy a Google bevezeti a családi megosztás lehetőségét a Play Áruházban. Hat Google felhasználó fiókját lehet majd megadni mint családtagot, és számukra mindenféle felár nélkül elérhetővé tehetjük az általunk vásárolt könyveket, zenéket, játékokat és egyéb alkalmazásokat, sőt akár közös bankkártya használatot is be lehet állítani ezeknek a fiókoknak az esetében. A Családi Könyvtár szolgáltatás jelenleg sajnos még nem elérhető Magyarországon, de bevezetése hamarosan várható. (link)

Interjú a Bookr Kids alapítójával

A Kreatív Online oldalán olvashatunk egy interjút, amely a Bookr Kids alapítójával, Horváth Dorkával készült. Az eredetileg a magazin nyári, nyomtatott kiadásában leközölt interjúból megtudhatjuk, hogy az alapítók miért pont a gyerekek számára készítettek digitális mesealkalmazást, mennyire piacképesek az ilyen projektek ma hazánkban, és hogy milyen egyéb dolgokkal foglalkozik Horváth Dorka a Bookr Kids szervezése mellett. (link)

Magyar orvostanhallgatók hódítják meg a Microsoftot

A fenti címmel jelent meg az Indexen egy cikk a hazai fejlesztésű InSimu orvosi diagnosztika szimulációs programról, amely harmadik helyezett lett a Microsoft innovációs világversenyén, a World Citizenship kategóriában.  A készítők 35 ország csapatai közül lettek elsők, köszönhetően az InSimu applikáció forradalmi megközelítésének, amely valódi páciensek esetei alapján generál egy virtuális beteget, amit aztán számos vizsgálatnak vethetnek alá a felhasználók az alkalmazáson belül és ezek eredményei alapján kell felállítaniuk a helyes diagnózist. (link)

Fejléckép forrása: Vodafone

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑