Merítés Hazai médiatörténeti interjúsorozat és hajlékony e-ink tok - hétindító

Megjelent: 2016. április 17. | Szerző: Varga Tamás

0

Hazai médiatörténeti interjúsorozat és hajlékony e-ink tok

Olvasd az eszközödön!

E-könyv-keresők oldalunkon

Kedves Olvasók! Két e-könyvkereső dobozt is elhelyeztünk a főoldal bal oldali részén, közvetlenül az E-könyv.hu 10-es toplistája alatt. Az egyik a Google e-könyv kereső névre hallgató modul a Magyar Elektronikus Könyvtárban és az összes hazai e-könyv áruház oldalán keres. Közvetlenül ez alatt található a MEK könyvkereső, ami csak a MEK-en keres – ezt a dobozt bárki elhelyezheti weboldalán, az alábbi oldalról szerezhető be a kód: (link)

Médiatörténeti interjúsorozat

A Kreatív.hu-n indult útjára egy cikksorozat, amely a hazai digitális és online média írott történetének főbb alkotóit szólaltatja meg. Az első interjú Horváth Iván irodalomtörténésszel készült, aki 1976-tól kezdve dolgozott a magyarországi verstörténet digitális nyilvántartásán. A cikkből betekintést nyerhetünk a szocializmus alatti számítástechnika hazai állapotába, de például azt is megtudhatjuk, hogy a világon elsőként Magyarország verstörténeti nyilvántartása került fel az internetre online elérhető formában. (link)

Magyar fiatalok VR-appja segítheti az orvosokat

Az Origo számolt be róla, hogy egy speciális, orvosok számára készített alkalmazás nyerte meg a Microsoft által rendezett, elsősorban fiatal fejlesztőknek szóló Imagine Cup technológiai verseny magyarországi döntőjét. A MEDcases névre hallgató nyertes applikáció valójában egy interaktív beteg szimulátor, segítségével az orvostanhallgatók virtuális környezetben gyakorolhatják el a klinikai diagnosztika fogásait. (link)

Hajlékony e-ink tok

A Digital Reader oldalán olvastuk hogy különleges okostelefon tokon dolgozik a Microsoft. A FlexCase nevű védőtok hajlékony és érintésérzékeny e-ink borítóval rendelkezik, amely  kiegészítő megjelenítőként, billentyűzetként és akár hátsó másodlagos kijelzőként is használható lenne. A FlexCase egyelőre erősen fejlesztési stádiumban van, így nem lehet tudni mikor lesz belőle a nagyközönség számára is megvásárolható termék, de az e-ink kijelző alkalmazása mindenesetre ígéretes előrelépés lehet az okostelefon kiegészítők piacán. (link)

Íme egy bemutató videó a FlexCaseről:

 

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑