Merítés Merítés - 2015/52. hét

Megjelent: 2015. december 27. | Szerző: Varga Tamás

0

HoloLens bemutató, e-ink kijelzős buszmegálló és egy sikeres hazai app

Olvasd az eszközödön!

Idei utolsó hét indító hírcsokrunk következik. HoloLens bemutató, érintőfunkciók bármilyen képernyőre, e-ink kijelzős buszmegálló és egy sikeres hazai applikáció.

HoloLens élménybeszámoló

Az ITCafé oldalán olvashatunk egy hosszabb lélegzetvételű bemutatót az utóbbi idők egyik legígéretesebb informatikai találmányáról, a HoloLens nevű kiterjesztett valóság szemüvegről. A Microsoft tulajdonában lévő, jelenleg még fejlesztés alatt lévő készülék a 3D-s hologram megjelenítés révén forradalmasíthatja az informatika világát, hiszen a kiterjesztett valóság technológia szinte határtalan lehetőségeket kínál mind a szórakozás mind a munkában való felhasználás területén. Úgy tűnik, hogy az eddig csak a tudományos-fantasztikus filmekben látott megoldások lassan valósággá válnak. (link)

ironman

Ezzel a készülékkel érintős lehet a laptopod!

A fenti címmel jelent egy hír a Technokratán, amely egy másik érdekes fejlesztésről számol be. Az AirBar nevű készülék segítségével érintőfunkciókkal ruházhatunk fel arra egyébként nem képes eszközöket, mint például különböző laptopokat, monitorokat vagy akár okostelevíziókat is. A találmány a szem számára nem látható fény kibocsátásával érzékeli a mozdulatainkat, és ezeket alakítja át a használt eszköz számára is értelmezhető jelekké. Az AirBar felhelyezése, beüzemelése és eltávolítása a fejlesztők ígéretei szerint rendkívül könnyű lesz, megjelenésére a jövő év első felében lehet számítani. (link)

E-ink kijelzős buszmegálló Londonban

A Good E-Reader oldalán olvastuk a hírt, hogy az egyik londoni buszmegállót teszt jelleggel e-ink kijelzővel szerelték fel. A megjelenítő napelem segítségével működik és hasonló funkciókat lát el mint az itthoni megállókból is jól ismert led kijelzős információs táblák, azaz friss menetrendi információkat olvashatunk rajta. Előnyei a hagyományos megoldással szemben a jobb olvashatóság és a kisebb energiafelhasználás. Ráadásul napfényben is jól látható, éjszakára pedig világítással is ellátták. Hátránya hogy jóval drágább mint a led megjelenítők, értéke a többszöröse az előbbiének. (link)

Shapr3D bemutató

Az Index közölt egy rövid bemutatót egy új magyar fejlesztésről, az iPad Pro készülékekre hamarosan elérhető Shapr3D nevű 3D-s tervező szoftverről. A programot az emeli ki hasonszőrű társai közül, hogy egyetlen gomb megnyomása nélkül, teljes egészében ujjal és az Apple készülékeihez kapható speciális tollal vezérelhető, nem szükséges hozzá egyéb kiegészítők (pl. billentyűzet, egér) használata és beszerzése. Bár az applikáció még fejlesztési stádiumban van, de már így is hatalmas érdeklődés övezi. várhatóan 2016 elején fog megjelenni a végleges verziója. (link)

Fejléckép forrása: Microsoft Sweden via Foter.com / CC BY

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑