Merítés easter

Megjelent: 2016. március 27. | Szerző: Varga Tamás

0

Húsvéti merítésünk: újraírható füzet, elfeledett kütyük

Olvasd az eszközödön!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk olvasóinknak! Mai merítésünkben újraírható füzet, elfeledett kütyük és videón az óriási e-könyv-olvasó

Hogy áll a nagy ekönyv–nyomtatott könyv háború?

A fenti címmel jelent meg egy hosszabb lélegzetvételű cikk a 444.hu-n amely az e- és nyomtatott könyvek eladásai közötti összefüggésekkel foglalkozik. Az írás a nemzetközi színtérre vonatkozóan nagyjából a mi korábbi bejegyzésünkhöz hasonló következtetéseket vont le, azaz csak a nagy kiadók e-könyv eladásai csökkentek (köszönhetően az áremeléseknek), a kisebb független szereplők növekedést könyvelhettek el a tavalyi évben. Érdekesebb a hazai piacra vonatkozó rész, itt betekintést nyerhetünk az itthoni eladások alakulásába, valamint hogy hogyan próbálnak olvasókat  átcsábítani a torrentoldalakról az e-könyv áruházak. (link)

Újraírható füzet

A Technokratán olvastunk egy igen hasznosnak tűnő találmányról. A Rocketbook nevű füzet különlegessége abban rejlik, hogy mikorhullámú sütőbe rakva ki lehet belőle törölni minden írást, és így teljes egészében újrahasznosítható. Ezt a fejlesztők úgy érték el, hogy a füzethez olyan tollat mellékeltek, amelynek tintája hő hatására eltűnik. Persze ez a technológia már régóta létezik, azonban a füzetben lévő írást a megfelelő alkalmazással és okostelefonunk segítségével le is menthetjük, így nem vesznek el a korábbi adataink sem. A Rocketbook már túl van egy sikeres Kickstarter gyűjtésen, így megvalósulása biztosnak látszik. (link)

Elfeledett kütyük

Emlékszik még valaki a tamagocsikra? Vagy a csipogókra? Az Indexen jelent meg egy írás róluk és más, mára már szinte teljesen eltűnt kütyükről. Nem csak rövid ismertetőt olvashatunk róluk, hanem megtudhatjuk azt is hogy miért is mentek ki a divatból, mik váltották le őket az évek során. Érdekes olvasni ezekről az egykor divatos eszközökről, sok dolgot megtudhatunk ma használt készülékeink elődeiről, például az Apple Newton nevű PDA-járól amely végül is a mai modern táblagépek és okostelefonok elődjének is tekinthető. (link)

Videón a Good e-Reader e-könyv-olvasója

Múlt heti merítésünkben már írtunk a Good e-Reader hatalmas e-könyv-olvasójáról, amely 13,3 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, ha sikeres lesz a Kickstarter gyűjtése. Most a tervezők egy videót is feltöltöttek a prototípusról, így működés közben is láthatjuk az Android operációs rendszert futtató készüléket. A videóból is látszik, hogy elsősorban nagy formátumú PDF kiadványok és képregények olvasására lesz leginkább alkalmas ez az e-ink eszköz, hagyományos e-könyv olvasási igényekhez ez a méret már talán túlságosan nagy.

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑