E-papír

Megjelent: 2014. október 13. | Szerző: Papírontúl

Ilyen is van: Képernyőkép készítése Kindlen

Olvasd az eszközödön!

A Kindle e-könyv olvasó több olyan dologra is képes, ami nincs leírva a használati útmutatójában. Ezeknek az ügyes kis trükköknek egyike a képernyőkép készítésének lehetősége, amit az összes eddig kiadott modellen elérhetünk.

Mivel 2007-ben megjelent első Kindle olvasót több új modell is követte, ezért érdemes lehet megnézni, hogy az egyes verzióknál hogyan is tudjuk alkalmazni ezt a hasznos kis ficsőrt.

  • Eredeti Kindle, Kindle 2, Kindle DX, Kindle Keyboard: Hosszan tartsuk lenyomva az Alt-Shift-G billentyűket.
  • Kindle 4:Itt már ugye nincs klaviatúra, de még érintőképernyője sincsen. Nem baj a mérnökök itt is megoldották, hogy tudjuk képernyőmentést csinálni: egyszerre tartsuk lenyomva a „home” és a billentyűzetet megjelenítő gombokat.
  • Kindle Touch: Tartsuk lenyomva a „home” gombot, és közben érintsük meg a kijelzőt.
  • Kindle Paperwhite, 2014-es Kindle: Itt meg már az érintőképernyőt kell csak  használni. Egyszerre érintsük meg a készülék kijelzőjének két átellenes sarkát (jobb alsó-bal felső, vagy bal alsó-jobb felső) a képernyőkép elkészítéséhez.

Az elkészült képeket gif formátumban tárolja a készülék, modelltől függően különböző mappákban. Például a Kindle 2 a főkönyvtárba, míg a Kindle 4 a documents mappába. Általában az összes verzió erre a két hely valamelyikére menti a képeket, ha nem látjuk egyikben sem őket, akkor valószínűleg valamit rosszul csináltunk. A fájlokat a számítógépünkre USB kábel segítségével másolhatjuk át.

screen_shot-40928

Képernyőképek egy Kindle2 és…
screen_shot-34283

és Kindle4 olvasóról

A képernyőmentéseket könnyedén továbbküldhetjük ismerőseinknek is, mondjuk, ha  szeretnénk egy könyv részletét megmutatni nekik, vagy csak a csatolt megjegyzéseinket akarjuk megosztani.

Forrás: The Digital Reader

Ezt olvastad már?

  • Kindle vagy nem Kindle, ez itt a kérdés2014. december 17. Kindle vagy nem Kindle, ez itt a kérdés Az „E-könyv olvasók a hazai piacról...″ című bejegyzéssorozatunk utolsó része előtt mindenképpen szerettük volna pár szót írni az Amazon eszközeiről. Aki valamilyen szinten foglalkozott […]
  • Megjelent az új Kindle!2016. április 13. Megjelent az új Kindle! Előrendelhetővé vált az Amazon legújabb e-könyv-olvasója, a Kindle Oasis. Az új eszköz érdekes kialakítást és igen erős árazást kapott. A tegnapi napon az Amazon hivatalosan is […]
  • Indul az Arany-év, tippek Kindle tulajoknak, újabb Kobo pletykák2017. március 5. Indul az Arany-év, tippek Kindle tulajoknak, újabb Kobo pletykák Találtunk egy nagyon jó weboldal válogatást Kindle tulajdonosoknak, a Kapersky Lab egy komoly projektben foglalkozik annak kiderítésére, hogyan fog kinézni a Föld 2050-ben. És […]
  • Word dokumentumból e-könyv egyszerűen – Atlantis Word Processor2015. március 24. Word dokumentumból e-könyv egyszerűen – Atlantis Word Processor A Papírontúl blognak van egy e-könyv adatbázisa ahol többek között a Magyar Elektronikus Könyvtár ingyenes gyűjteményét próbáltuk meg elérhetővé tenni egy egyszerűen használható keresővel. […]

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑