App-kirakat

Megjelent: 2015. február 25. | Szerző: Varga Tamás

0

Ingyen Könyv: e-könyv-olvasó és gyűjtemény iOS-ra

Előző cikkünkben két Androidos alkalmazást mutattunk be, amelyek egyszerre könyvgyűjtemények, és e-könyv olvasók is. Persze nem csak a Google operációs rendszerére vannak ilyen programok, a nagy rivális, az Apple áruházában is találhatunk hasonló alkalmazásokat. Most, talán a legválasztékosabb elérhető tartalommal rendelkezőt mutatjuk be nektek, az Ingyen Könyvet.

Az Ingyen Könyv alkalmazást az App Store-ban érhetjük el, mind iPhone mind iPad készülékekre. iOS 7 vagy újabb verziójú operációs rendszer szükséges a letöltéséhez, de ez a feltétel  – köszönhetően az Apple rendszerfrissítési irányelveinek – valószínűleg nem sok felhasználót fog akadályozni. Az applikáció teljesen magyar nyelvű és ingyenes, bár reklámokat tartalmaz. Van belőle reklámmentes verzió is, ez azonban fizetős, ára jelenleg 2,99 euró, és a neve is más, Könyv-Tár.

IMG_0368Az app indítása után rögtön a könyvespolcunkon találjuk magunkat. Ez kezdetben üres, az alkalmazáson belül letöltött könyveink jelennek majd itt meg. Két megjelenítés közül választhatunk ezen a főképernyőn, a nagy borítóképeket a hagyományos nézetben extra információkat a listában kapunk a letöltött kiadányokról. Lista nézetben működik a beépített közösségi modul, így Facebook-on, Twitter-en és e-mailben is megoszthatjuk hogy éppen mit olvasunk. Apró negatívum hogy az alkalmazás csak álló nézetben működik, az eszköz elforgatását nem érzékeli, így a fektetett nézetű olvasásról sajnos le kell mondanunk.

A képernyő alsó részén, egy viszonylag nagy reklámbanner alatt találjuk a Kategóriák menüt, innen tudunk könyveket letölteni készülékünkre. A könyvek csoportosítása elég sajátos, kiadó, szerző, és műfaj jól megférnek egymás mellett a listában. Jelenleg több mint 800 könyv és képregény érhető el, köztük számos ritkaság és különlegesség. A teljesség igénye nélkül néhány példa: 54 Delfin könyv (igen, azok a Delfin könyvek), 50 Krimi (többek között Agatha Christie és Sherlock Holmes történetek is), 65 Verne regény, és 91 képregény (köztük a klasszikus Kockás képregény magazin több mit 50 száma). Röviden: az olvasnivalók listája igen mély és nosztalgikus benyomást tett ránk.:-)

kep_01Ha megnyitunk egy könyvet a gyűjteményünkből, akkor a beépített olvasó felületre jutunk. Nagy pozitívum, hogy itt már nem jelennek meg reklámok, így az olvasási élmény teljesen zavartalan. A beállítási lehetőségek sajnos elég szegényesek, a betűméreten és fényerőn kívül mást nem tudunk változtatni. Elméletileg elérhető a fejezet szerinti választás is, legalábbis létezik ilyen ikon, nekünk azonban sajnos nem sikerült működésre bírnunk. A szöveg szépen tördelve jelenik meg, a betűméret változtatásakor az oldal újratördelése gyors és ismételten szép lesz. A lapozás is igen egyszerű, elegendő megérintenünk a kijelző szélét hozzá. Képregények megnyitásánál az egyes lapok elég kis méretben jelennek meg, köszönhetően a túl nagy alsó és felső menüknek. Bár lehetőségünk van a képekre ránagyítani, de egy teljes képernyős üzemmód sokat javítana a helyzeten. Könyvjelző funkció ugyan nincs, de ha bezárunk egy könyvet, és később újra megnyitjuk, akkor automatikusan a legutóbb olvasott rész nyílik meg.

Ingyen Könyv az App Store-ban: (link)

Az applikáció iPadre és iPhonera egyaránt elérhető. Apple termékekkel rendelkezőknek mindenképpen ajánljuk az alkalmazás beszerzését, hiszen ingyenes, és bár vannak kisebb hibái, de az elérhető tartalom mennyisége és minősége ezekért bőven kárpótol, a beépített könyvolvasó pedig ugyan elég egyszerű, de a célnak teljesen megfelel.

Ezt olvastad már?

  • E-könyv adatbázis a magyar népdal és népköltészet hete alkalmából2016. november 14. E-könyv adatbázis a magyar népdal és népköltészet hete alkalmából November harmadik hetében ünnepeljük a magyar népdal és népköltészet hetét. Fogadjátok sok szeretettel ez alkalomból összeállított új e-könyv gyűjteményünket. A […]
  • Mire jók még az e-könyv olvasók?2016. február 16. Mire jók még az e-könyv olvasók? Bár az e-könyv-olvasókat (mint ahogy a nevük azért elég jól sejteti 🙂 ) elsősorban elektronikus könyvek olvasására találták ki, de a komolyabb darabok azért más dolgokra is alkalmasak. […]
  • PocketBook Color: a következő generáció2020. november 5. PocketBook Color: a következő generáció Bevezető Az idei év eddig az e-könyv-olvasók piacán alapvetően két dologról szólt: Egyrészt több olyan, hatalmas, 10 hüvelyk vagy afeletti képátlójú e-tintás készülék jelent meg a […]
  • Az ingyenes olvasás kalauza – támogass egy projektet!2018. december 9. Az ingyenes olvasás kalauza – támogass egy projektet! Szeretnénk felhívni figyelmeteket Dr. Kerekes Pál egyetemi docens új közösségi finanszírozású projektjére. Egy kis befektetéssel szinte kimeríthetetlen digitális szövegforrásra tehettek […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑