Merítés apple-i

Megjelent: 2016. április 3. | Szerző: Varga Tamás

0

Ingyen letölthető verseskötet és egy kis Apple történelem

Olvasd az eszközödön!

Ingyen letölthető verseskötet a Bookline-tól, interaktív projektoron dolgozik a Sony, 40 éves az Apple és bemutató a kisebbik iPad Pro-ról.

Ingyen e-könyv a Bookline-tól

A Könyves Blogon olvastuk, hogy tavaszi olvasásnépszerűsítő kampánya keretében a Bookline ingyenesen letölthetővé teszi Simon Márton Polaroidok című verseskötetét. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy április 30-ig letöltjük a bookline reader alkalmazást, amely mind iOS mind Android készülékekre is elérhető. A kampányról és az akcióról a Bookline oldalán lehet részletesebben olvasni. (link)

Érintőkijelző az ebédlőasztalból

A The Digital Reader oldalán jelent meg egy bemutató a Sony új kiterjesztett valóság eszközéről, amely egy különleges, számos érzékelővel ellátott projektor. Az egyelőre “interaktív asztallap” néven futó fejlesztés sok hasonlóságot mutat a Google nemrégiben bejegyzett hibrid nyomtatott-digitális könyv szabadalmaival, de segítségével bármilyen sík felület interaktív kijelzővé változtatható. A projektor érzékeli, ha a felhasználó érintkezésbe lép valamelyik kivetített képpel, és reagál is a cselekvésekre. (link)

40 év a csúcson

1976 április 1-én alapította Steve Jobs és Steve Wozniak a világ egyik vezető informatikai vállalatát, az Apple-t. Ennek alkalmából jelent meg egy hosszabb írás az Indexen, amely a cég 40 éves történetét mutatja be. Megismerhetjük a szerény kezdeteket, amikor a két alapító még egy garázsban rakta össze az első Apple személyi számítógépet, de például azt is megtudhatjuk, hogy Steve Jobs hogyan futtatta fel a 2000 évek kezdetétől a mélyponton lévő vállalatot az iPhone és később az iPad bemutatásával. (link)

Bemutató a kisebb iPad Pro-ról

És még egy kis Apple. A szifon.com közölt egy bemutató írást az új, 9,7 hüvelykes iPad Pro-ról. A teszt alapján az eszköz már nem csak a táblagépektől megszokott tartalomfogyasztásra használható, az erős hardvernek köszönhetően akár egy notebook-ot is kiválthat. Alapvető irodai feladatok ellátására tökéletesen alkalmas, ráadásul 12 megapixeles, vakuval ellátott hátlapi kamerát kapott, így már egész jó képek is lőhetők vele. Ha valakit riasztott a nagyobbik iPad Pro 12,9 hüvelykes kijelzője, viszont erős hardverrel ellátott táblagépre van szüksége, akkor érdemes egy próbát tenni kicsi iPad Proval. (link)

Fejléckép forrása: euthman via Foter.com / CC BY-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑