Merítés Merítés - 2015/46. hét

Megjelent: 2015. november 15. | Szerző: Varga Tamás

0

Itt az e-tinta kijelzős ajtótábla, videón az Amazon könyvesboltja

Olvasd az eszközödön!

Kipróbálták az iPad Pro-t, különleges E-ink ajtótábla, és egy új magyar kiadású mese applikáció a nemsokára kezdődő adventi időszakra.

iPad Pro: az első benyomások

Az Index közölt egy rövid ismertetőt az Apple legújabb –már hazánkban is előrendelhető- eszközéről, az iPad Pro tabletről. Az óriási, 12,9 hüvelykes kijelzővel rendelkező készülék nem igazán nyerte el a cikk szerzőjének tetszését, leginkább hatalmas mérete és súlya miatt. De az írás alapján egyelőre az iOS operációs rendszer is problémás rajta, nincs igazán optimalizálva erre a kijelző méretre. Viszont a kütyü felbontása és teljesítménye nem adott okot panaszra. (link)

Így változtak meg az olvasási szokások

A Technokratán jelent meg egy cikk a fenti címmel, ami a Libri Kiadó idei e-könyves újdonságairól számol be. Az írásban többek között említik Kondor Vilmos Az otthontalanság otthona című regényét, melynek az eladásaiból származó teljes bevételt jótékony célokra ajánlották fel. De emellett röviden bemutatásra kerül a bookline reader mobilalkalmazás is, melynek segítségével tableten és okostelefonon is olvashatunk e-könyvet. (link)

Megérkezett az Adventi Mesenaptár

A Prím Hírek mutatta be a hazai kiadású Adventi Mesenaptár könyvet, melynek különlegessége hogy hamarosan applikáció formájában is elérhető lesz Android és iOS készülékekre. A kötet családi-baráti összefogás révén jött létre, és az adventi időszak minden egyes napjára kínál egy-egy mesét a gyerekeknek. aAz alkalmazásban (aminek tesztelését mi is tervezzük) pedig ráadásként animált képekkel is meg lesznek fűszerezve a kedves történetek. (link)

Joan, az E-ink jelzőtábla

Egy újabb érdekes e-ink készülékről olvastunk a The Digital Reader-en, a Joan okostábláról. A szlovén Visionect által gyártott, 6 inch átmérőjű érintőkijelzővel és wifi-vel felszerelt eszközt elsősorban céges felhasználásra ajánlják, tárgyalók ajtajára kihelyezett információs táblaként. A készülék legnagyobb előnye a jó olvashatóság, és a hasonló LCD-s megoldásoknál a jóval alacsonyabb energiafelhasználása. (link)

Videón az Amazon könyvesboltja

A GoodEreader készített egy videót az Amazon újonnan nyitott könyváruházáról. Korábbi hétindítónkban már beszámoltunk róla hogy a cég Seattle városában nyitotta meg első üzletét, ahol könyvek mellett az Amazon saját készülékei is kaphatóak. A videó alapján nekünk az a benyomásunk hogy a Fire táblagépek, a Kindle e-könyv olvasók, és az egyéb kütyük annyira előtérbe vannak helyezve, hogy az üzlet első pillantásra inkább tűnik elektronikai áruháznak, mintsem valódi könyvesboltnak. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑