Merítés Merítés - 2015/45. hét

Megjelent: 2015. november 9. | Szerző: Varga Tamás

0

Itt a sci-fi rajongók táblagépe, a magyar meseapp Dublinba megy – hírek a hétre

Olvasd az eszközödön!

Megnyílt az Amazon 1. könyvesboltja, csuklón hordható táblagépet mutattak be, óriási e-könyv olvasót tervez az Onyx Boox. Ezek és mások az elmúlt hét híreiből.

Dublinban is bemutatkozik a BOOKR Kids

A Könyves Blogon jelent meg a hír hogy a – korábban általunk is tesztelt – BOOKR Kids alkalmazás és mesetablet csapata is részt vesz a Dublinban megrendezésre kerülő Websummit technológiai konferencián. Európa legnagyobb ilyen jellegű rendezvényén számos híres szakember és vezető technológiai cég (például az Apple, Google, Microsoft hármasa) is jelen lesz. A BOOKR Kids csapatát több ezer jelentkező közül választották ki, így részt vehetnek a Konferencia Alpha programjában. (link)

Táblagép a csuklónkon – Rufus Cuff

A Kütyü Magazin mutatta be a Rufus Cuff nevű, megjelenés előtt álló okoseszközt. A 3,2 hüvelykes kijelzővel rendelkező, csuklón viselhető készüléket párosítani lehet okostelefonnal is, de az alkotók elmondása szerint egyszerre helyettesítheti a telefont, pénztárcát, karórát és a fitnesz nyomkövetőt is. A nagyra nőtt okosóra (vagy éppen mini táblagép) megjelenése 2016 elején várható, 249 dolláros kezdő áron, és fekete, fehér valamint piros színekben lesz elérhető. (link)

Megnyílt az Amazon első könyvesboltja

Számos külföldi és több hazai portál –köztük a Technokrata is – is beszámolt róla hogy az Amazon megnyitotta első fizikai könyváruházát az egyesült államokbeli Seattle városában. A boltban a webáruház eladási listái alapján válogatott kötetek és természetesen az Amazon sajátmárkás készülékei (pl. Kindle e-könyv olvasók, Fire tabletek) lesznek megvásárolhatóak. A könyvek nem a megszokott módon, a gerincüket mutatva lesznek kiállítva a polcokra, hanem a borítójukkal az olvasók felé, ezzel is mintegy az e-könyv áruházas felületet imitálva (link)

Több ezer szerzői kiadású e-könyvet törölt az Amazon

És még egy kis Amazon. A The Digital Reader oldalán olvastuk, hogy november 4-én az Amazon több ezer szerzői kiadású e-könyvet távolított el a webáruházából. A drasztikus lépés oka az volt, hogy ezeknek a művek az információs oldalán a keresést segítő kulcsszavak között a Free, Bestseller, vagy Kindle szavak szerepeltek, ezzel megsértve a cég szerződéses feltételeit. Az eltávolítás előtt két héttel a szerzők értesítést kaptak az Amazontól, amiben felkérték őket a kulcsszavak megváltoztatására, így a művek törlése azért nem volt teljesen váratlan. (link)

Óriás e-könyv olvasó az Onyx Boox-tól

Szintén a The Digital Reader-en jelent meg egy hír az Onyx Boox új e-könyv olvasó tervéről. Úgy tűnik hogy már az e-ink készülékeket is utolérte az okostelefonoknál és táblagépeknél megfigyelhető trend, az egyre nagyobb kijelzővel rendelkező eszközök megjelenése, ugyanis ez az – egyenlőre még név nélküli – eszköz hatalmas, 13,3 hüvelykes és 2200×1650 pixel felbontású induktív érintőkijelzőt fog  kapni. Ráadásul a hardveres specifikációja is jóval erősebb lesz az e-könyv olvasóktól megszokottnál, például a kezdeti modell 1 GB RAM és 16 GB belső tárhellyel fog rendelkezni, de szó van ezeknek a duplájával felszerelt változatról is. (link)

13.3" Onyx Boox Prototype

Egy a három kiszivárgott fotó közül  a prototípusról – Forrás: MobileRead

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑