Merítés Merítés - 2016/01. hét

Megjelent: 2016. január 10. | Szerző: Varga Tamás

0

Itthon is elérhető a Netflix, okosóra gyerekenek és Stabilo digi-toll

Olvasd az eszközödön!

Itthon is elérhető a Netflix, DokiWatch okosóra gyerekeknek, VR technológiai kitekintés, és digitalizáló toll a Stabilo-tól. Az idei első merítésünk hírei.

Itthon is elérhető a Netflix

Számos hazai portál (köztük az Origo is) beszámolt róla hogy múlt hét szerdától már Magyarországon is elérhető a világ legnagyobb film- és sorozatstreamelő szolgáltatása, a Netflix. A szolgáltatás lényege hogy fix havi díjért cserébe (ami a választott csomagtól függően 8 és 12 euró között van) rengeteg sorozathoz és filmhez férhetnek hozzá a felhasználók interneten keresztül, teljesen legálisan és reklámok nélkül. A netflix.hu weboldal egyelőre még teljesen angol nyelvű, a rajta lévő tartalmak szintén csak ezen a nyelven érhetőek el, de a szolgáltató már a közeljövőben tervezi a teljes magyarítást. (link)

Ha valaki nagyon szeretne feliratot, az alábbi cikkek leírnak egy „házibarkács” módszert, amivel némi ügyeskedés után, 1–2 sorozathoz lehet varázsolni magyar nyelvű szöveget. Mindenképpen Google Chrome böngésző kell hozzá: index.hu és 444.hu.

Kitekintés a VR technológiákra

Az idei év a Virtuális Valóság (angolul Virual Reality, röviden VR) technológia éve lesz, ez tűnik ki a Consumer Electronics Show, a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállításának 2016-os rendezvényéből. Az Index közölt az itt bemutatott VR eszközökről egy átfogó bemutatót, kezdve a talán legismertebb Oculus Rift-el (ami már meg is vásárolható), egészen az alig 20 dollárba kerülő, kartonból készült, és okostelefonnal használható I am cardboard megoldásig. Mindegyik technológia közös pontja hogy a felhasználó a fején viselheti az eszközöket, így tapasztalva meg a teljes VR-élményt. (link)

Oculus Rift
Kép forrása: Sergey Galyonkin via Foter.com / CC BY-SA

DokiWatch bemutató

Szintén a CES-en mutattak be egy érdekes kis viselhető eszközt, amiről a Technokrata ír bővebben. A DokiWatch nevű okosórát a gyártó kifejezetten gyerekeknek szánja, segítségével a szülők nyomon követhetik csemetéjüket. A már jelenleg is elérhető hasonló megoldásoktól (például a KiZON okoskarkötőtől) az különbözteti meg, hogy ez készülék rendelkezik kijelzővel, és beépített kamerával is, emellett lehetőség van Micro SIM kártya behelyezésére, így akár egy okostelefont is ki lehet váltani vele. A DokiWatch operációs rendszere Android alapú, és legnagyobb hátránya hogy sajnos naponta kell tölteni. (link)

Digitalizáló toll a Stabilo-tól

A liliputing.com-on olvastunk a híres német filctoll gyártó, a Stabilo új kütyüjéről. A Digipen nevű eszköz egy olyan toll ami be tudja digitalizálni a kézírásunkat, így az általunk leírt szavak egyből rákerülhetnek a számítógép képernyőjére (például egy Word dokumentumba). Bár már léteznek hasonló megoldások, de ezekhez az esetek többségében szükség van egy digitalizáló táblára, vagy valamilyen különleges papírra, míg a Digipen már önmagában is használható. A toll bluetooth és USB kábel segítségével is képes a céleszközhöz kapcsolódni. Megjelenése 2016 harmadik negyedévében várható, ára pedig 100 euró körül fog mozogni. (link)

Angol nyelvű videóbemutató a Stabilo Digipen működéséről – CES2016

Fejléckép forrása: HackingNetflix via Foter.com / CC BY-NC

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑